Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beurs Inside

Zo behaalt Janneke Willemse 42% rendement

05 december 2019 13:03 Aangepast: 05 december 2019 13:04

Iedere week bespreekt Roland Koopman in Beurs Inside met experts het laatste nieuws op de beurs. Deze week is Janneke Willemse van Blondjes Beleggen Beter te gast. Zij haalde met haar portefeuille dit jaar een rendement van 42 procent. Janneke legt uit hoe dit haar gelukt is.

Mensen kopiëren natuurlijk graag succes, weet Roland Koopman en 42 procent rendement is zeker een succesverhaal. Janneke licht haar portefeuille toe.

Miniatuurvoorbeeld
Pitches

Aandelen Disney doen het goed na lancering Disney+

Misser

Janneke vertelt dat ze inderdaad veel successen in haar portefeuille heeft, maar dat ze het ook wel eens mis heeft. "Weight Watchers was een misser, alhoewel dit aandeel nu ook ineens in de plus staat. Dat is dan wel over dit jaar gemeten en niet vanaf het moment dat ik hem gekocht heb."

Janneke bleef zitten in Weight Watchers en legt uit waarom ze dat deed. "Dan kan ik eigenlijk niet geloven dat ik het verkeerd heb gezien. Ik was er echt van overtuigd dat het wel weer goed zou komen, dus daarom bleef ik zitten."

Vrouwen beleggen beter

Janneke belegt niet alleen in losse bedrijven. Ze zit ook in een Gender Diversity ETF die relatief in veel bedrijven belegt waarin vrouwen in top management functies zitten. "Dat zou het bedrijfsresultaat ook ten goede moeten komen", legt Janneke uit. "Hoe diverser de bedrijven geleid worden hoe beter. Die ETF doet het heel goed."

Roland weet dat er onderzoek is gedaan naar verschil in beleggingsgedrag tussen mannen en vrouwen. "Vrouwen doen het aantoonbaar beter", vertelt hij.

Janneke licht het onderzoek toe en maakt duidelijk dat het in die onderzoeken om de gemiddelde vrouw gaat. "Over het algemeen nemen vrouwen minder risico. Ze beleggen minder met een hefboom en meer voor de lange termijn. En ze zijn minder emotioneel op de beurs."

Miniatuurvoorbeeld
Meer Beurs Inside

Victor Knaap over het succes van MediaMonks: 'Nog meer groeien'

Beurs Inside - Voor kennis en winst

Beurs Inside is een interactief programma, wat betekent dat kijkers mee kunnen praten en vragen kunnen stellen tijdens de uitzending. Een aantal vragen zal in de live-uitzending worden beantwoord.

Voor de overige vragen zit elke week een deskundig team van moderators klaar om zoveel mogelijk vragen van kijkers te beantwoorden.  

Heb je ook een vraag over je beleggingen? Meld je nu hier aan voor de komende seminars.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van