Beursspel

Corné van Zeijl over Beursspel: Ga voor maximaal leereffect

05 december 2019 17:04

Het RTL Z Beursspel is in volle gang en presentator Roland Koopman speelt net als vorig seizoen mee. Omdat hij toen een (zeer) lage eindpositie haalde, is hij nu uit op revanche. Hij vraagt wederom advies aan de experts in zijn programma Beurs Inside.

Met een fictief beginbedrag van 100.000 euro handelen bijna 8.000 deelnemers naar eigen smaak op de beurs. Roland vraagt tips aan de experts, zodat hij ze allemaal kan verslaan, maar hij deed tot nu toe nog niet één transactie. Is het tijd voor een eindsprint?

Koploper

De koploper genaamd Nahoj heeft al een rendement van bijna 260 procent gehaald. Roland bekijkt wat hij van deze speler kan leren, want Nahoj heeft niet stil gezeten: hij deed 102 transacties.

Momenteel is er weinig te zien in zijn portefeuille. Nahoj verkocht alles en hoopt wellicht het spel met dit rendement te kunnen winnen.   

Volgend jaar

Zowel Nahoj als de huidige nummer twee Brouwer staan al ongeveer vanaf het begin bovenaan. Lukas Daalder van BlackRock raadt Roland aan om vooral voor de winst van volgend jaar te gaan. "Kijk naar deze spelers voor volgend jaar, want dit jaar ga jij het niet meer maken."

Corné van Zeijl is streng voor Roland. Het spel duurt nog maar anderhalve week, dus raadt hij Roland aan om te gaan voor een maximaal leereffect. "Doe eens een keer wat, want daar leer je van. Fouten maken is niet erg, zolang je er maar van leert."

Miniatuurvoorbeeld
Meer Beursspel

Albert Jellema: De normale verliezer is eigenlijk de winnaar

Prijzen

Wat deze ronde van het Beursspel zo bijzonder maakt, is volgens Janneke toch wel die enorme stand van de portefeuilles. "Van 1 ton 360.000 euro weten te maken, dat vind ik echt knap."

Verder vindt Janneke dat het spel zich vooral afspeelt in een rare periode. "We zitten eigenlijk in een periode van halfbakken stijging. Er is niet heel erg veel beweging en toch weten zij het voor elkaar te krijgen."

De winnaar van het spel wint een reis naar New York, maar dat is niet de enige die er met een leuke prijs vandoor gaat. Het spel telt nu ruim 7.900 deelnemers en aanmelden kan nog steeds. De 8000ste deelnemer mag met het RTL Z Beursspel team mee naar de Chinees en krijgt een rondleiding op de beurs.

Het RTL Z Beursspel

Zelf meespelen? Dat kan! In het RTL Z Beursspel kun je leren beleggen met een fictief bedrag van honderdduizend euro. Wie met zijn ton het meeste rendement behaald wint een reis naar New York. Meld je dus snel aan via www.rtlzbeursspel.nl. Deelname is gratis.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van