Beurs Inside

Hoe duurzaam zijn de beleggingen van experts in Beurs Inside?

26 november 2019 17:27 Aangepast: 26 november 2019 17:46

In het programma Beurs Inside bespreekt Roland Koopman het laatste nieuws op de beurs. Deze week praat hij met zijn gasten over duurzaamheid. Hoe duurzaam zijn de beleggingen van de experts?

De kijkers van Beurs Inside konden stemmen en zij vonden duurzaam beleggen over het algemeen 'gewoon van deze tijd'. Roland gaat met de experts in gesprek over hun eigen duurzame beleggingen. 

Rendement belangrijker

Albert Jellema van ProBeleggen maakt duidelijk dat hij belegt om rendement te maken. Toch kiest hij in sommige gevallen voor een duurzaam bedrijf. "Als je de keuze hebt tussen twee bedrijven met evenveel potentie, dan zou je waarschijnlijk voor het duurzame bedrijf kiezen."

Hij sluit bedrijven in ieder geval niet uit, omdat ze niet duurzaam zouden zijn. Hij vindt de criteria hiervoor namelijk vaak onduidelijk. "In Shell mag je dan wel beleggen, omdat dit bedrijf de beste binnen de sector is. Maar wat is dan de definitie van duurzaamheid?", vraagt hij zich af. "Het is ook een enorme modetrend."

Impact maken met je beleggingen 

Stefaan Casteleyn van 1Vermogensbeheer vindt dat je duurzaamheid serieus moet nemen. "Kijk naar het Noors oliefonds: die zijn ook uitgestapt, dus het heeft toch een impact."

Ook Willem Burgers van Add Value Fund is het ermee eens dat je het als onderneming niet links kunt laten liggen. "In onze portefeuille zitten nogal wat ondernemingen die heel goed duurzaam bezig zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Meer Beurs Inside

Zo profiteer je van de successen van de Midkap

Beurs Inside - Voor kennis en winst

Beurs Inside is een interactief programma, wat betekent dat kijkers mee kunnen praten en vragen kunnen stellen tijdens de uitzending. Een aantal vragen zal in de live-uitzending worden beantwoord.

Voor de overige vragen zit elke week een deskundig team van moderators klaar om zoveel mogelijk vragen van kijkers te beantwoorden.  

Heb je ook een vraag over je beleggingen? Meld je nu hier aan voor de komende seminars.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van