Beursspel

Albert Jellema: De normale verliezer is eigenlijk de winnaar

02 december 2019 19:27 Aangepast: 03 december 2019 07:54

Het RTL Z Beursspel is in volle gang en presentator Roland Koopman speelt net als vorig seizoen mee. Omdat hij toen een (zeer) lage eindpositie haalde, is hij nu uit op revanche. Hij vraagt wederom advies aan de experts in zijn programma Beurs Inside.

Op 4 november ging het Beursspel weer van start. Dat betekent voor Roland Koopman een nieuwe kans om te winnen. Met een fictief beginbedrag van 100.000 euro handelen al meer dan 7.500 deelnemers naar eigen smaak op de beurs. Roland vraagt tips aan de experts zodat hij ze allemaal kan verslaan.

 

Transacties 

De koploper binnen het spel behaalde al 209 procent rendement en heeft bepaald niet stil gezeten. Hij deed 48 transacties en een sprinter long op de AEX leverde hem maar liefst 80.000 euro op.

Roland doet het deze editie rustig aan en wacht af tot de AEX weer gaat zakken. "Ik zit te wachten op het moment dat de index afketst op 600. Dan ga ik short op alles wat ik tegen kom." Toch is hij benieuwd hoe de experts van deze week het zouden aanpakken.

Willem Burgers legt uit dat zijn manier van beleggen zeer anders is. "Dit is heel erg korte baan schaatsen. Dit is niet de 500 meter schaatsen, maar de 50 meter volop sprint." Omdat deze manier van beleggen zo verschilt van zijn eigen tactiek, kan hij Roland niet helpen.

Verliezen

Albert Jellema ziet dat er twee groepen deelnemers zijn. "Mensen die puur voor de winst gaan en mensen die nog nooit hebben belegd en die het willen uitproberen." Voor deze tweede groep vindt Jellema het verstandig om mee te spelen, voordat ze met echt geld gaan beleggen.

Toch hoopt hij dat deze groep er niet met de winst vandoor gaat. "Een verliezer met een normaal rendement leert tenminste echt iets, namelijk dat het ook mis kan gaan. Dat kun je beter meemaken aan het begin dan dat je eerst je geld verdubbeld en vervolgens alles kwijtraakt."

Goed nieuws voor Roland, want dan blijkt zijn deelname van vorige keer toch niet zo verkeerd. "Je ziet dat jij dit jaar veel verstandiger belegt", zegt Albert lachend.

 

 

Het RTL Z Beursspel

Zelf meespelen? Dat kan! In het RTL Z Beursspel kun je leren beleggen met een fictief bedrag van honderdduizend euro. Wie met zijn ton het meeste rendement behaald wint een reis naar New York. Meld je dus snel aan via www.rtlzbeursspel.nl. Deelname is gratis.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

Miniatuurvoorbeeld
Meer Beursspel

Koopman krijgt tips Beursspel: Creatief naar winnaars 2019 kijken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van