Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beurs

SBM Offshore verhoogt de winstverwachting opnieuw

14 november 2019 11:18
De koers van SBM Offshore stijgt. Beeld © SBM Offshore

Het gaat goed met SBM Offshore, de dienstverlener aan de olie- en gasindustrie. Het bedrijf verhoogt wederom de verwachting voor zowel omzet als resultaat over het hele jaar.

SBM Offshore denkt nu dat de omzet in heel 2019 zal stijgen tot rond de 2,1 miljard dollar (1,9 miljard euro), eerder was dat nog 'boven de 2 miljard dollar'.

Het ebitda-resultaat (vóór aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie goodwill) zal over het hele jaar toenemen tot circa 800 miljoen dollar. Dat is beter dan de 'boven de 750 miljoen dollar' waar het bedrijf eerder op rekende.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

SBM draait beter dan verwacht en verhoogt prognose voor heel 2019

Tweede verhoging prognose

Het is voor de tweede keer in drie maanden dat SBM Offshore de prognose verhoogt. Bij de publicatie van de halfjaarcijfers, begin augustus, was er sprake van een kleinere verhoging van de verwachtingen.

In de trading update geeft SBM Offshore geen cijfers over het resultaat. Wel maakt het bedrijf bekend dat de totale omzet in het derde kwartaal steeg met bijna 18 procent tot een kleine 1,5 miljard dollar.

Koers stijgt

Beleggers reageren enthousiast op het nieuws, de beurskoers van SBM Offshore stijgt met meer dan 1,5 procent, terwijl de AEX-index ongeveer gelijk staat aan het slot van gisteren.

SBM bouwt tankers om tot drijvende platforms voor de productie en opslag van olie (Floating Production Storage and Offloading units, oftewel FPSO's)  en verhuurt deze aan oliemaatschappijen, voor een langere periode. 

Deze FPSO's worden gebruikt in gebieden met diep water, waar een boorplatform niet kan worden gebruikt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van