Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beursspel

Presentator Koopman krijgt tips om Beursspel te winnen: Ga vol long of vol short

13 november 2019 12:58 Aangepast: 19 november 2019 13:38

Het RTL Z Beursspel is weer begonnen en Roland Koopman speelt net als vorig seizoen mee. Omdat hij toen een (zeer) lage eindpositie haalde, is hij nu uit op revanche. Hij vraagt wederom advies aan de experts in zijn programma Beurs Inside.

Op 4 november ging het Beursspel weer van start. Dat betekent voor Roland Koopman een nieuwe kans om te winnen. Met een fictief beginbedrag van 100.000 euro handelen al meer dan 5.000 deelnemers naar eigen smaak op de beurs. Roland vraagt tips aan de experts zodat hij ze allemaal kan verslaan.

 

Vol long of vol short

"Jim wat zou jij doen om te winnen?" vraagt de presentator hoopvol aan zijn gast Jim Tehupuring van ProBeleggen. Jim weet dat je risico’s moet nemen als je echt voor de winst wilt gaan. "Als je wil winnen moet je positie nemen: of je gaat vol long of je gaat vol short."

Toch vindt Jim dat je het spel vooral speelt om te leren beleggen. "Het spel is erg fijn als je de verschillende instrumenten waarmee je kunt beleggen beter wil leren kennen. Als je met deze reden meespeelt, kun je het beste een gespreide portefeuille aanmaken. Wat het leuk maakt is dat je binnen het spel hefbomen kunt kopen waardoor het allemaal wat sneller gaat."   

Miniatuurvoorbeeld
Meer Beursspel

Presentator Koopman speelt het Beursspel opnieuw en wil revanche

Technische analyse

Moet je eigenlijk een visie hebben om het spel te winnen? Jim denkt van wel. "Normaal ben ik niet van de technische analyse, maar voor zo’n korte termijn spel zijn de grafiek en de trend erg belangrijk." Daar is Nico Inberg van IEX het mee eens. "Je kan het beste de aandelen kopen die het meest in de plus staan. Als de beurs dan omgaat gaat, gaan die ook het hardst omhoog." 

Roland is nog niet overtuigd, omdat hij deze tactiek de vorige keer zonder succes probeerde. "Ik heb vooral geleerd dat die adviezen van jullie niet zo heel veel waard zijn", zegt hij lachend.

Het RTL Z Beursspel

Zelf meespelen? Dat kan! In het RTL Z Beursspel kun je leren beleggen met een fictief bedrag van honderdduizend euro. Wie met zijn ton het meeste rendement behaald wint een reis naar New York. Meld je dus snel aan via www.rtlzbeursspel.nl. Deelname is gratis.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van