Kijk terug

'Geen reden waarom Galapagos niet nog eens zou verdubbelen'

11 november 2019 17:22 Aangepast: 13 november 2019 13:11
Topman Onno van de Stolpe in het lab van Galapagos. Beeld © ANP

Het gaat goed met Galapagos. Maandag kwamen opnieuw positieve onderzoeksresultaten naar buiten over hun paradepaardje: het medicijn filgotinib. In Beurs Inside vertelt ceo Onno van de Stolpe uitgebreid over het succes van het bedrijf. Ook voor de toekomst ziet hij vooral kansen en mogelijkheden. "Ik zie geen reden waarom het aandeel Galapagos niet weer zou verdubbelen."

De koers van Galapagos is in het afgelopen jaar bijna verdubbeld. Het biotechbedrijf heeft nog steeds geen medicijn op de markt, maar bij elk goed nieuws rondom de onderzoeken en ontwikkeling bij Galapagos springt de koers weer een stukje verder omhoog. Ook deze week begon de biotech onderneming weer met fikse winst na nieuwe onderzoeksresultaten. 

Maar is het vertrouwen van beleggers wel terecht? Roland Koopman bespreekt het met Onno Van de Stolpe. De ceo van Galapagos ziet vooral kansen in de toekomst. Met de ontwikkeling van nieuwe medicijnen en de hooggespannen verwachtingen voor filgotinib ziet Van de Stolpe vooral kansen voor meer groei. 

Kijk de uitzending nu terug.

 

'Filgotinib komt in 2020 op de markt' 

Alle ogen van beleggers zijn gericht op filgotinib. Het medicijn, dat gebruikt kan worden bij reuma, is het succesverhaal van Galapagos. De grote vraag was echter wanneer het medicijn daadwerkelijk op de markt zou komen, maar daar kan de ceo nu eindelijk duidelijkheid over geven. Filgotinib komt volgens Van de Stolpe in september volgend jaar op de Nederlandse markt en zal naar verwachting in dezelfde periode ook in Amerika verkrijgbaar zijn. 

Het bedrijf is dan ook flink aan het veranderen, want er moet nu ook een echt commerciële tak komen. Van de Stolpe vertelt dat er in diverse Europese landen al kantoren worden geopend om straks filgotinib te kunnen vermarkten in die regio's. 

Miniatuurvoorbeeld
Meer Beurs Inside

Kijk terug: Beurs Inside - AEX door het dak, kunnen we nog omhoog?

Kritiek op Gilead

De samenwerking met Gilead wordt niet door alle beleggers even enthousiast ontvangen. Want de vraag dringt zich op hoe onafhankelijk Galapagos kan blijven met zo'n gigant naast zich. Van de Stolpe maakt zich daar geen zorgen over. 

In de eerste plaats is het volgens de ceo niet mogelijk om een medicijn als Nederlandse ontwikkelaar te vermarkten in de Verenigde Staten. Het is dan ook hoofdzakelijk met die reden dat deze samenwerking ooit tot stand kwam. 

Daarnaast vertelt Van de Stolpe dat zij duidelijke afspraken met Gilead hebben gemaakt over hun onafhankelijkheid. Galapagos kan volgens de ceo zelf zijn koers bepalen waar het gaat om ontwikkeling. 

Gouden Tip

Ook waren er deze week weer drie analisten en ervaren beleggers te gast. Met hen praat Roland Koopman over het laatste beursnieuws. Deze week zijn dat Jim Tehupuring (ProBeleggen), Jos Versteeg (InsingerGillissen) en Nico Inberg (IEX).

Elke week nemen deze drie gasten ook een gouden tip mee. In één minuut pitchen zij hun favoriete aandeel of beleggingsstrategie van dit moment. 

Kijk hier de gehele uitzending terug.

Miniatuurvoorbeeld
Pitches

Recordstanden op de beurzen! Laat je niet meeslepen door emotie

Beurs Inside - Voor kennis en winst

Beurs Inside is een interactief programma, wat betekent dat kijkers mee kunnen praten en vragen kunnen stellen tijdens de uitzending. Een aantal vragen zal in de live-uitzending worden beantwoord.

Voor de overige vragen zit elke week een deskundig team van moderators klaar om zoveel mogelijk vragen van kijkers te beantwoorden.  

Heb je ook een vraag over je beleggingen? Meld je nu hier aan voor de komende seminars.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van