Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beurs

De beurs deze week: cijfers PostNL, DSM en Ahold; nieuw record Wall Street?

03 november 2019 21:02 Aangepast: 04 november 2019 14:57
De S&P 500-index uit de VS haalde vrijdag een nieuw record. Kunnen de koersen nóg verder omhoog? Beeld © AFP

Ook deze week zijn er heel wat bedrijven die hun resultaten publiceren: onder meer PostNL, DSM en Ahold Delhaize. Beleggers zijn natuurlijk ook benieuwd of het record van de Amerikaanse S&P 500-index nog scherper kan worden gesteld en of Beursplein 5 mee omhoog kan.

De brede Amerikaanse S&P 500-index en technologie-index Nasdaq sloten op vrijdag met de hoogste eindstand ooit.

De S&P 500 won 1 procent en eindigde op 3,066.91 punten. De Nasdaq steeg 1,1 procent tot 8,386.40 punten. Die goede prestaties kwamen doordat de werkgelegenheid in oktober met maar liefst 128.000 steeg, dat is veel beter dan gedacht. De Amerikaanse economie staat er dus nog goed voor en dat is goed voor de koersen. 

Vraag is of het op Wall Street, en in Europa op onder meer Beursplein 5, de koersen verder kunnen stijgen.

PostNL en Vopak

Op maandag trappen midkapper PostNL en AEX-fonds Vopak af met hun cijfers over het derde kwartaal. PostNL doet de naam steeds minder eer aan, de groei zit duidelijk in pakketten en niet in post. Met de overname van Sandd probeert het de almaar dalende hoeveelheid post het hoofd te bieden.

Vopak is bezig met voorbereidingen voor nieuwe regels over uitstoot van zwavel door schepen die per 1 januari ingaan. Schepen mogen dan nog bij de stookolie die ze gebruiken nog maar een fractie van de hoeveelheid zwavel uitstoten die ze eerder deden. Wat voor een effect heeft dat op de resultaten van opslagbedrijf Vopak in het derde en vierde kwartaal?

Maandagavond laat is het nog tijd voor de cijfers van taxi-app Uber.

DSM en Air France-KLM

Op dinsdag is het de beurt aan fijnchemieconcern DSM. Het fonds deed het in het afgelopen jaar beter dan de AEX-index. Nu blijkt dat of dat terecht was. 

Verder komt op dinsdag luchtvaartconcern Air France-KLM met de  langverwachte strategie. Het Nederlands-Franse bedrijf joeg beleggers onlangs nog schrik aan in door sterk opgelopen kosten.

Ahold

Op woensdag is het de beurt aan Ahold Delhaize. De winst van Ahold Delhaize kreeg in het eerste halfjaar een lelijke knauw door stakingen. Op de beurs deed Ahold Delhaize het de afgelopen jaren dan de AEX. 

Ahold Delhaize krijgt met zijn handelsupdate woensdag gezelschap van onder meer roestvrijstaalmaker Aperam, Hunter Douglas (bekend van Luxaflex) en van het Japanse Softbank. Deze Japanse investeerder stak onlangs nog 10 miljsard dollar in de in problemen verkerende werkplekkenverhuurder WeWork.

Op vrijdag komt nog baggeraar Boskalis met resultaten.

Brexit en Boris Johnson

Verder blijft deze week uiteraard de aandacht van beleggers uitgaan naar ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk en de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China.

De Britse premier Boris Johnson zie af van het idee van een brexit zonder overeenkomst, nu de deadline van 31 oktober is gepasseerd. 

De VS en China zeiden op hun beurt dicht bij het bereiken van een gedeeltelijk handelsakkoord te zijn

RTL Z / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore