Beurs

CM.com stelt voor morgen geplande beursgang uit

10 oktober 2019 12:24 Aangepast: 10 oktober 2019 12:26
Beeld © Getty

Technologiebedrijf CM.com stelt de geplande beursgang uit. Het bedrijf heeft besloten om de biedingsperiode te verlengen.

De biedingsperiode liep eigenlijk vandaag af, maar het bedrijf wil toch nog verder met investeerders in gesprek in de hoop hen meer te enthousiasmeren voor de beursgang.

Hoe lang de periode wordt verlengd is niet duidelijk. Een woordvoerder van het bedrijf was niet direct bereikbaar voor commentaar. Het bedrijf maakt de komende dagen bekend wanneer de beursgang nu zal plaatsvinden. 

CM.com zou eigenlijk morgen een notering krijgen op het Damrak, en mikte op een prijs van tussen de 15 en 19 euro per aandeel. Daarmee zou de beurswaarde zijn uitgekomen op maximaal 337,5 miljoen. Het Bredase bedrijf wilde voor 100 miljoen euro aan nieuwe aandelen uit te geven. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

CM.com volgende week vrijdag naar de beurs, wil 100 miljoen ophalen

Berichtendiensten voor bedrijven

De onderneming verzorgt voor bedrijven de communicatie met hun klanten via berichtendiensten als sms, WhatsApp en Apple-dienst Apple Business Chat. Met dat laatste programma kunnen klanten via iMessage worden benaderd. 

Het begon ooit als bedrijfje dat namens clubs (CM staat voor Club Message) in Breda aan klanten sms'sjes stuurde over onder meer optredens. 

Nieuwe onderdelen

Uit de berichten voor bedrijven komt op dit moment nog driekwart van de omzet. Nieuwe onderdelen zijn het verwerken van betalingen van klanten van opdrachtgevers en een platform voor onder andere ticketverkoop.

Klanten van CM.com zijn onder meer Albert Heijn, Randstad, Lowlands en Dutch Grand Prix.

Commissaris zegt af

Verder maakte het bedrijf bekend dat beoogd commissaris Chris Figee toch afziet van die functie. Figee maakte onlangs de overstap van verzekeraar ASR, waar hij financieel directeur was, naar telecombedrijf KPN. Daar gaat hij dezelfde functie vervullen. Door het afhaken van Figee gaat de raad van commissarissen van CM.com uit vijf leden bestaan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van