Beurs

'Mediahuis zet bod op TMG door'

16 juni 2017 16:47 Aangepast: 27 juli 2017 20:30
Beeld © ANP

Het Vlaamse Mediahuis doet het bod op de aandelen Telegraaf Media Groep (TMG) gestand. Dat zegt het Financieele Dagblad. Het is nog onduidelijk hoeveel procent van de aandelen Mediahuis heeft.

Mediahuis trekt samen op met de familie Van Puijenbroek. Samen hebben ze al 60 procent van de aandelen van TMG. Bij het bod dat werd uitgebracht op TMG werd als voorwaarde gesteld dat minimaal 70 procent zou worden gekregen.

John de Mol

Maar John de Mol gooit roet in het eten. Hij heeft een belang in TMG opgebouwd van bijna 30 procent en heeft bovendien een hoger bod uitgebracht, dit loopt nog tot 9 augustus. Er is dus nog maar zo'n 10 procent van de aandelen vrij verhandelbaar. Die zou de combinatie Mediahuis-Van Puijenbroek bijna allemaal in handen moeten krijgen om op 70 procent uit te komen.

Het bod van De Mol ligt met 6,50 euro ook nog eens vijftig eurocent boven dat van Mediahuis. Maar het lijkt vrijwel onmogelijk dat hij het door hem gewenste minimum van 50 procent in handen krijgt. 

Patstelling

Een patstelling dreigt dan ook. Mogelijk dat de twee partijen het uiteindelijk eens worden over een uitruil van belangen, waarbij De Mol bijvoorbeeld de radiozenders van TMG helemaal in handen krijgt.

Voor Mediahuis is het vervelend dat De Mol ook een belang heeft opgebouwd. Daardoor kan TMG niet van de beurs worden gehaald. Daardoor blijven de kostbare beursnotering en de strenge informatieplicht bestaan. Ook heeft De Mol hindermacht. Zo stemde hij onlangs tijdens de aandeelhoudersvergadering tegen belangrijke agendapunten.​

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van