Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beurs

Hongkong Exchange verhoogt bod op Londense beurs

05 oktober 2019 15:35
Beeld © ANP

De bedrijf achter de beurs van Hongkong komt volgende week met een verhoogd bod op de beurs van Londen.

Dat meldt de Britse krant The Times op basis van ingewijden. Hong Kong Exchanges & Clearing (HKEX) zou zich daarmee verzekeren van de steun van enkele grote aandeelhouders van de Londense beurs.

Aanvankelijk bood HKEX omgerekend 33 miljard euro, oftewel 94 euro per aandeel. Het bestuur van de London Stock Exchange (LSE) verwierp dat bod, en ook aandeelhouders zagen het niet zitten.

In gesprekken met HKEX zouden enkele aandeelhouders van de Londense beurs hebben gezegd dat ze het bod serieus zullen nemen als er tussen de 100 en 125 euro per aandeel op tafel komt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brussel verbiedt fusie Britse en Duitse beursbedrijven

HKEX is in Londen al eigenaar van metaalbeurs LME. Door ook de LSE te kopen, een van de grootste beurzen ter wereld, denkt het Aziatische bedrijf mondiaal een leidende rol te kunnen spelen.

Dan moet de London Stock Exchange (LSE) wel afzien van de overname van dataleverancier Revinitif, de voormalige datatak van Thomson Reuters. LSE kocht dat bedrijf in augustus voor omgerekend 25 miljard euro. De overname is nog niet afgerond, en HKEX eist dat LSE deze deal afblaast.

Twee jaar geleden deed Deutsche Börse al een bod van 24 miljard op de Londense beurs. De Europese Commissie gaf destijds geen toestemming voor die deal, omdat het beursbedrijf te dominant zou worden op de Europese markt, waardoor er te weinig concurrentie zou overblijven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van