Beurs

Wessanen-topman steekt 2,5 miljoen in zijn zak met aandelenverkoop

01 oktober 2019 16:41
Wessanen-topman Barnouin tikt 2,5 miljoen binnen. Beeld © ANP

Topman Christophe Barnouin van Wessanen heeft al zijn aandelen in het beursgenoteerde levensmiddelenbedrijf verkocht. Dat heeft hem ruim 2,5 miljoen euro opgeleverd.

Dat blijkt uit het register van beurswaakhond AFM.

De Fransman Bardouin is sinds 2014 bestuursvoorzitter van Wessanen, dat zich onder zijn leiding steeds meer richtte op gezonde voeding. Zo verkocht het zijn snackdivisie Beckers, en kocht meer bedrijven zoals de bestaande dochter Zonnatura.

Aanvankelijk behaalde de Fransman daarmee goede resultaten, die zich vertaalden in een gestaag stijgende beurskoers. Maar in de zomer van vorig jaar kelderde de koers, na teleurstellende halfjaarcijfers. Ook daarna bleef de koers wegzakken, tot onder de 9 euro begin dit jaar.

Overnamebod

Die koersval verleidde de Franse investeringsmaatschappij PAI in maart om een bod op Wessanen uit te brengen. Inmiddels hebben de Fransen ruim 96 procent van de aandelen in handen. Vorige week maakten zij bekend het bedrijf in november van de beurs te willen halen.

Vooruitlopend daarop heeft Barnouin onlangs dus al zijn aandelen verkocht.

Uit het register van de Autoriteit Financiële Markten blijkt dat zijn volledige positie op 17 september is afgewikkeld. Bovenop de ruim 167.000 aandelen die de bestuursvoorzitter al bezat, ontving hij eerst nog bijna 61.000 extra aandelen.

2,5 miljoen euro

Het totale aantal van bijna 228.000 aandelen verkocht hij vervolgens voor 11,36 per stuk. Daarmee leverde de verkoop hem in totaal ruim 2,5 miljoen op.

Ook commissaris Frank van Oers blijkt zijn aandelenpakket te hebben verkocht, al was die heel wat kleiner. De verkoop van zijn 6000 stukken bracht nog geen 70.000 euro op.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van