Werkplekkenverhuurder WeWork hoopt investeerders te paaien voor de voorgenomen beursgang, door zijn interne integriteitsbeleid aan te passen.
WeWork overweegt grote aanpassingen aan het integriteitsbeleid om ervoor te zorgen dat de geplande beursgang alsnog kan doorgaan, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het bedrijf kwam de afgelopen tijd meermaals negatief in het nieuws door financiële transacties met de topman waar een luchtje aan zit.
Gisteren meldde de Financial Times nog dat Softbank, na mede-oprichter en ceo Adam Neumann de grootste aandeelhouder van WeWork, aandringt op uitstel van de beursgang.
Van 47 naar 20 miljard
Beleggers zijn niet zo happig meer op WeWork. Binnen slechts enkele maanden is de reputatie van WeWork gekelderd van een veelbelovende startup tot een bedrijf waar weinig investeerders op lijken te wachten.
Volgens schattingen zou WeWork nog slechts zo'n 20 miljard dollar waard zijn, terwijl Softbank begin dit jaar nog 10 miljard dollar in WeWork stopte, waarbij het hele bedrijf werd gewaardeerd op 47 miljard dollar.
'Vreemde boekhoudstandaarden'
Ceo Neumann houdt er vreemde boekhoudstandaarden op na, zegt Jim Tehupuring van ProBeleggen. "Hij verkoopt de naam van WeWork aan het bedrijf, geeft zichzelf grote leningen, het is één grote wirwar aan financiële lijntjes, daar houden beleggers niet van, er is niets transparant", aldus Tehupuring.
Neumann cashte 700 miljoen vóór de beursgang, dat is echt not done, voegt beurscommentator Jacob Schoenmaker eraan toe. En er zijn meer rode vlaggen, zo durft kredietbeoordelaar Moody’s geen rating af te geven, aldus Schoenmaker.
Kleine stapjes
Welke wijzigingen WeWork in gedachten heeft is niet bekend. Het bedrijf zette eerder al stapjes, zoals het toevoegen van een vrouw aan zijn bestuur. Ook gaf Neumann een miljoenenbonus in aandelen terug.