Beurs

Britse regering werkt aan no deal-noodfonds voor bedrijven na brexit

10 augustus 2019 12:02 Aangepast: 10 augustus 2019 12:14
Premier Boris Johnson. Beeld © ANP

Premier Boris Johnson werkt aan een noodfonds om bedrijven te helpen bij een no-deal brexit. De Britse regering heeft een geheime lijst gemaakt met grote Britse bedrijven die het risico lopen om failliet te gaan of in de problemen te komen na een brexit.

Dat nieuws maakt de Britse krant The Times bekend. Michael Gove, de Britse minister die verantwoordelijk is voor het plannen en organiseren van de no-deal brexit, heeft dat bevestigd tegen de krant. 

Deze week spreekt het kabinet van Johnson over de plannen. 

De Britse regering verwacht dat vooral de bouw en industrie fors geraakt gaat worden door een no-deal brexit. Eerder onderzoek van de overheid wees al uit dat de economie van het Verenigd Koninkrijk sowieso een fikse dreun te verwerken krijgt als de Britten zonder akkoord de EU verlaten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deal or no deal: Britse economie flink kleiner na brexit

Economie krimpt

In het zwartste scenario - geen deal, geen immigratieakkoord - zal het bruto binnenlands product in 2034 bijna 11 procent lager uitvallen dan wanneer de Britten wel lid van de EU zouden blijven. 

Gisteren werd bekend dat de Britse economie in het tweede kwartaal is gekrompen. Dat is voor het eerst sinds 2012. De daling valt zwaarder uit dan analisten hadden verwacht. De slechte cijfers werden vooral veroorzaakt doordat Britse fabrieken minder produceerden. De dienstensector groeide nog, maar niet voldoende om de krimp op te vangen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britse economie krimpt voor het eerst in zeven jaar tijd

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van