Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beurs

Winst Walt Disney valt ondanks kaskrakers flink tegen

07 augustus 2019 09:18 Aangepast: 07 augustus 2019 09:22
Toy Story 4 Beeld © The Walt Disney Company Benelux

Ondanks kaskrakers zoals Avengers: Endgame, Aladdin en Toy Story 4, heeft entertainmentbedrijf Walt Disney een matig kwartaal achter de rug. De winst was lager dan analisten hadden verwacht.

De omzet van Disney in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar steeg met een derde tot bijna 20,3 miljard dollar. De totale opbrengsten door films overtroffen voor het eerste de 8 miljard dollar. De nettowinst daalde, van 2,9 miljard naar 1,8 miljard dollar.

Beleggers reageerden teleurgesteld op de cijfers. De beurskoers van het bedrijf steeg vorige week nog tot een recordhoogte, maar na de presentatie van de kwartaalcijfers daalde de koers in de nabeurshandel vannacht met 5 procent omlaag tot 135 dollar. Inmiddels is de koers weer iets opgeklommen

Hogere kosten

Het bedrijf kampte met hogere kosten voor de integratie van de entertainmenttak van 21st Century Fox, die werd overgenomen. En de superheldenfilm Dark Phoenix, die in de boedel van Fox zat, flopte.

De pretparken van Disney brachten in de afgelopen periode ook minder op en er werd veel geld uitgegeven aan de nieuwe streamingdienst Disney+.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Heeft Disney goud in handen met Netflix-rivaal Disney+?

Concurrentie Netflix

Disney wil daarmee de concurrentie met Netflix en Apple aangaan. Disney+ gaat in de VS 7 dollar per maand kosten en is in de eerste helft van 2020 ook in Europa beschikbaar. Uiteindelijk kan de kijker kiezen uit alle films die het bedrijf ooit maakte

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van