Beurs

Bezos verkoopt voor 2,8 miljard dollar aan Amazon-aandelen

06 augustus 2019 10:38 Aangepast: 07 augustus 2019 15:53
Beeld © ANP

Amazon-oprichter en ceo Jeff Bezos heeft de afgelopen week flink gecasht. Hij verkocht in vijf dagen tijd voor 2,8 miljard dollar (2,5 miljard euro) aan Amazon-aandelen. 

Dat blijkt uit gegevens bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Vorige week donderdag en vrijdag verkocht hij voor 990 miljoen dollar aan Amazon-aandelen. 

Dat komt bovenop de 1,8 miljard dollar die hij kreeg voor de aandelen die hij maandag en dinsdag verkocht. 

Genoeg ruimte

De aandelenverkoop is allemaal onderdeel van een groter plan. Bezos kondigde eerder aan jaarlijks 1 miljard dollar te willen steken in Blue Origin. En dat geld haalt hij op door zijn Amazon-aandelen om te zetten in geld. 

Met Blue Origin wil Bezos zich mengen in de markt voor ruimtereizen en satellieten naar de ruimte brengen. 

Die markt kennen we natuurlijk vooral van SpaceX, het bedrijf van Tesla-ceo Elon Musk en Virgin Galactic van de Britse zakenman Richard Branson. 

Aandeel Amazon omlaag

Het aandeel Amazon daalt de afgelopen weken flink. Die daling werd ingezet, toen het bedrijf met teleurstellende kwartaalcijfers kwam.

Daarna bleef het aandeel dalen, de langste negatieve reeks in 13 jaar. Die daling wordt onder andere gevoed door zorgen over het onderzoek door het Amerikaanse ministerie van Justitie naar de grote techbedrijven. Daar komt nog de onzekerheid over de handelsoorlog tussen de VS en China bij.

In anderhalve week leverde het aandeel bijna 10 procent in.

Aandelen over

Bezos heeft na deze verkoopsessie nog 57 miljoen Amazon-aandelen in handen, wat neerkomt op ongeveer 12 procent van het bedrijf. Zijn vermogen wordt geschat op 110 miljard dollar. 

Zijn ex-vrouw, Mackenzie Bezos, is na hem de grootste individuele aandeelhouder. Haar aandelen zouden zo’n 37 miljard dollar waard zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van