Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beurs

Shell grijpt naast grote windenergieklus in VS

21 juni 2019 19:42 Aangepast: 21 juni 2019 19:44

Shell heeft een grote windenergieklus in de Verenigde Staten niet gekregen. De staat New Jersey gunde de ontwikkeling van het windpark op zee aan een Deense speler.

Voor de kust van Atlantic City wordt een groot windpark ontwikkeld van 1100 megawatt. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, maar het gaat naar verluidt om de grootste aanbesteding van een dergelijk project ooit door een staat in de VS.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tankerbedrijf test windenergie als krachtbron

Shell moet Denen laten passeren

New Jersey keurde het Deense voorstel unaniem goed. De voorstellen van het Noorse Equinor en een samenwerking tussen EDF Renewables America en Shell New Energies US werden het niet.

Tot op heden is er nog maar een offshore windpark in de Verenigde Staten. Dat park is slechts 30 megawatt en ligt voor de kust van Rhode Island.

Inhaalslag op windgebied

Er wordt een inhaalslag verwacht op het gebied van windenergie in de VS. Alleen al in New Jersey wil de overheid over tien jaar zo’n 3500 megawatt opwekken via windparken op zee.

De staat New York gaat daar nog overheen en mikt op 9000 megawatt in 2035. Dat zou genoeg moeten zijn om 6 miljoen huishoudens van stroom te voorzien.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van