Pitches

Kansen in olie en infrastructuur

18 juni 2019 15:33 Aangepast: 18 juni 2019 15:52
Gaten Beurs Inside Beeld © Beurs Inside - RTL Z

Elke week delen drie beleggingsexperts een favoriete belegging of strategie in Beurs Inside. Deze week zitten de kansen in olie en infrastructuur volgens Janneke Willemse, Albert Jellema en Jos Versteeg.

In slechts één minuut pitchen de experts die bij Roland aanschuiven hun favoriete aandeel of beleggingsstrategie van het moment. Deze week ziet Janneke Willemse kansen in infrastructuur. Albert Jellema en Jos Versteeg kijken juist naar olie op dit moment.

De olieprijs kan omhoog, dus koop Schlumberger

De olieprijs is in de afgelopen tijd flink teruggevallen en dus ziet Jos Versteeg kansen. Door de ontwikkelingen in met name Saudi-Arabië kan wat hem betreft de olieprijs weer een stukje omhoog. Daarom pitcht Versteeg deze week het bedrijf Schlumberger. Momenteel is het aandeel volgens de ervaren belegger flink laag gewaardeerd. En zeker met bijna zes procent dividend, is het een kansrijk aandeel.

Volgens Roland is het probleem met de olieprijs niet het aanbod, maar de afnemende vraag. Er wordt zelfs gesproken over een mogelijke 'bear market' voor olie, wat zou betekenen dat de prijzen nog verder kunnen zakken. Maar Jos verwacht dat Rusland en de OPEC nog steeds voldoende macht hebben om dat aanbod terug te schroeven en zo de prijs op pijl te houden. Daarbij verwacht Versteeg dat olie voorlopig, "helaas", nog steeds nodig blijft.

Miniatuurvoorbeeld
Meer Beurs Inside

Speculeren op een exit van TomTom

Fondsbeleggen in infrastructuur 

Sink holes in de A10, een ingestorte brug in Italië, overal ter wereld is sprake van achterstallig onderhoud bij infrastructuur. Janneke Willemse tipt dan ook beleggingen in die sector. Behalve onderhoud, wordt er ook nog steeds flink geïnvesteerd in nieuwbouw.

Daarnaast hebben veel bedrijven in deze sector een zekere monopoliepositie en dus een stabiele inkomensstroom. En dat is voor beleggers natuurlijk interessant. Willemse tipt daarom een aantal infrastructuurfondsen.

Roland vraagt zich af waarom de ervaren belegger voor fondsen kiest en niet voor bouwbedrijven. Met een fonds ben je immers overgeleverd aan de keuzes van een fondsmanager. Volgens Willemse zorg je met deze fondsen voor een mooie diversificatie van je portefeuille. Het gaat hier namelijk niet alleen om de bouwers, maar bijvoorbeeld ook om bedrijven die tolwegen beheren of spoorwegbedrijven.

Volgens de expert zit je dan ook met een dergelijke belegging goed gespreid in de sector, waardoor je op verschillende manieren van de infrastructuurmarkt kunt profiteren.  

Miniatuurvoorbeeld
Meer Beurs Inside

Willem Middelkoop overtuigd van de bitcoin

Halflege tank van Vopak ideaal aankoopmoment

De tank bij Vopak is halfleeg. Door recente regelgeving en ontwikkelingen worden de voorraden klein gehouden. Volgens Albert betekent dit echter dat het glas halfvol is voor Vopak. Want de bodem is volgens de beleggingsexpert nu wel bereikt en er zit weer groei in het bedrijf. Maar Vopak wordt wel nog laag gewaardeerd en dus is het een mooi aankoopmoment.

Volgens Roland is het gat tussen de huidige koers en de koersdoelen veel te groot. Jellema ziet als oorzaak de dat het bedrijf niet meer zal groeien, mogelijk dankzij die verwachte terugloop in vraag, waar ze het eerder over hadden. Maar de ervaren belegger, en ook de cfo van Vopak, vertrouwen juist op groei. Er worden flinke stappen gezet om het bedrijf weer vol aan het draaien te krijgen, volgens Jellema.

Voor kennis en winst

Naast de dagelijkse editie van Beurs Inside maken we elke week ook een interactieve uitzending. Kijkers kunnen meepraten en vragen stellen tijdens de uitzending.

Een aantal vragen zal in de live-uitzending worden beantwoord.Voor de overige vragen zit elke week een deskundig team van moderators klaar om zoveel mogelijk vragen van kijkers te beantwoorden.  

Dit was de laatste wekelijkse uitzending van dit seizoen. Hou onze site in de gaten of kijk op www.rtlz.nl/beursinside voor meer interactieve seminars. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van