Pitches

Speculeren op een exit van TomTom

04 juni 2019 15:28 Aangepast: 05 juni 2019 14:55
Bob Homan pitcht TomTom Beeld © Beurs Inside

Iedere week houden drie beleggingsspecialisten een pitch voor een goede investering. En worden ze erna aan de tand gevoeld door kritische collega's.

Doe obligaties van de hand

Corné van Zeijl komt vandaag met de tip: verkoop je obligaties. Zijn belangrijkste argument is dat de rente gaat dalen. Dat heeft onder andere te maken met de wat sombere economische vooruitzichten. De rente kan zelfs tot in het negatieve dalen en dan verlies je op de obligaties. Dat is bijvoorbeeld al het geval in Duitsland. Alhoewel normaal zijn obligaties maar een onderdeel van een portefeuille en vaak fungeren ze als buffer. Mocht de beurs in elkaar klappen dan heb je altijd nog de stabielere obligaties.

Spekkoper

Bob Homan heeft een speculatie idee aangaande TomTom. Onlangs is het bedrijf grotendeels verkocht en de vier oprichters hebben zeer veel verdiend. Ze hebben voldoende geld om het overgebleven bedrijf terug te kopen en van de beurs te halen. Met een premie van 20% ben je als aandeelhouder spekkoper. Maar ja, gaat dat ook echt gebeuren? Er wijst nog niets op.

Miniatuurvoorbeeld
Voor nog meer pitches

Aandelen om nooit te verkopen

Naar de kroon steken

Volgens Lucas Daalder wordt de Zweedse Kroon structureel ondergewaardeerd. Terwijl aan de andere kant de economische vooruitzichten beter zijn voor Zweden dan voor de Eurozone. Je zou zeggen: beleggen in Zweedse valuta. Toch vertelt Corné van Zeijl over de klappende huizenbubbel in het land en het consumentenvertrouwen staat flink onder druk.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van