Beurs

'Air France-KLM-ceo: geen banen KLM naar Frankrijk'

03 juni 2019 20:01 Aangepast: 03 juni 2019 20:16
Air France-KLM-topman Ben Smith (rechts), hier gebroederlijk met Pieter Elbers van KLM. Beeld © ANP

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM blijft investeren in KLM en de Nederlandse economie. Er verdwijnen geen banen van KLM naar Frankrijk. Dat zegt bestuursvoorzitter Ben Smith van Air France-KLM in gesprek met De Telegraaf bij de jaarvergadering van luchtvaartkoepel IATA in Zuid-Korea.

De ondernemingsraad hoeft volgens Smith niet bang te zijn dat hij ondersteunde afdelingen naar Parijs wil brengen en de onderhoudstak wil verkopen.

"KLM is fors gegroeid na de overname door Air France in 2004. Er is onder geen beding sprake van het overhevelen van routes en banen van Amstelveen naar Parijs. We willen dat KLM succesvol blijft, een kritiek onderdeel van onze luchtvaartgroep", aldus Smith.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wat kan de staat met 14 procent in Air France-KLM? 'Best wel veel'

KLM vs. Air France

De afgelopen jaren was het steevast KLM dat veel beter draaide dan het grotere Air France. Dat zorgt geregeld voor scheven ogen, temeer daar de rol van Nederlanders binnen het concern een stuk kleiner is geworden. Begin dit jaar leek het de vraag of KLM-topman Pieter Elbers wel zou kunnen aanblijven. Uiteindelijk werd hij toch herbenoemd.

Later bleek dat Nederland een aandeel van 14 procent heeft genomen in de holding Air France-KLM.

'Samenwerken met Schiphol en overheid'

Smith pleit er nu volgens de Telegraaf voor dat KLM weer nauw gaat samenwerken met Schiphol en de overheid. "Het is fantastisch wat deze samenwerking sinds de jaren zestig heeft opgeleverd", aldus Smith.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van