Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beursspel

Op zoek naar de gouden tip

23 mei 2019 15:35 Aangepast: 28 mei 2019 14:42
Presentator Koopman bespreekt zijn portefeuille Beeld © RTL Z Beursspel

Presentator Roland Koopman speelt het RTL Z Beursspel op basis van tips van zijn gasten. Hij denkt zijn voordeel te doen door wekelijks te praten met beleggingsspecialisten. De vraag is: gaat hij zo winnen?

Na twee weken spel staat de presentator bijna onderaan in het klassement. Dus deze week moet het gebeuren: de grote sprong naar boven. Hij vraagt zijn gasten broodnodige gouden tips. 

 

Koopman doet zijn rampzalige portefeuille uit de doeken. Eerdere investeringen in TomTom, Besi en de DAX zorgden ervoor dat ie op dit moment onder water staat. De conclusie: dit wordt alles of niets. Wat raden zijn gasten hem aan? 

Turbo Long 

Bob Homan hield eerder een pleidooi voor het bedrijf ThyssenKrupp. Zijn gasten adviseren dit aandeel, en wel een turbo long met een maximale hefboom. Nu kan hij niet zo maar alles aanschaffen. Wat moet er dan uit zijn portefeuille? Iedereen is het er over eens: de Duitse aandelen index. Vanwege Koopman's slechte timing heeft hij daar veel geld mee verloren. De presentator besluit zelf TomTom uit zijn portefeuille te halen en zijn short op de DAX te veranderen in een long. Of dat de grote winsten gaat opleveren dat moeten we afwachten...

Het RTL Z Beursspel 

In het RTL Z Beursspel kun je leren beleggen en kans maken op mooie prijzen. Alle deelnemers starten op 6 mei met een fictief startkapitaal van 100.000 euro. De deelnemer die op vrijdag 14 juni het meeste rendement heeft behaald wint. 

De hoofdprijs is een reis naar New York inclusief een ontmoeting met Amerika correspondent Erik Mouthaan. Speel nu gratis mee en meld je aan via: www.rtlz.nl/beursspel.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore