Beurs

Succesvolle beursgang voor winstgevende unicorn Zoom: koers 70 procent hoger

18 april 2019 18:02
Beeld © Getty

Zoom is het eerste winstgevende techbedrijf dat dit jaar naar de beurs gaat. Beleggers weten dat te waarderen, want de koers staat op de eerste handelsdag meteen een stuk hoger.

De beursgang van Zoom Video Communications is een succes. De openingskoers van 62 dollar ligt ruim 70 procent boven de introductiekoers van 36 dollar. Die introductiekoers was al hoger dan de eerder aangegeven range van 33 tot 35 dollar en die range was al verhoogd, want deze lag eerder op 28 tot 34 dollar.

Beleggers die twee jaar geleden in Zoom stapten staan toch al op een fantastische winst: de introductiekoers van 36 dollar per aandeel was het tienvoudige van de prijs die er twee jaar geleden voor werd neergelegd. Met de introductiekoers werd het bedrijf al gewaardeerd op 10 miljard dollar. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Beleggers scoren met Pinterest: koers 24 procent omhoog

Winst

Zoom biedt videoconferencing aan. Daarmee behaalde het afgelopen jaar een omzet van 330,5 miljoen dollar, dat was een ruimschootse verdubbeling in vergelijking met het jaar ervoor. Daarop werd een winst van 7,5 miljoen dollar behaald.

Zoom was aanvankelijk populair bij start-ups, maar wordt ondertussen ook bij grotere ondernemingen gebruikt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van