Beurs

Investeerder PAI wil natuurvoedingsbedrijf Wessanen kopen

14 maart 2019 19:30 Aangepast: 15 maart 2019 09:50
Wessanen zet deur op kier voor investeerder PAI. Beeld © ANP

Natuurvoedingsbedrijf Wessanen is in gesprek met een consortium onder leiding van investeerder PAI Partners over een overnamebod. De investeerder wil 11,50 euro per aandeel (inclusief dividend) betalen.

Volgens Wessanen vindt momenteel boekenonderzoek plaats en wordt gesproken over de voorwaarden van de deal. Er is geen zekerheid dat er een transactie zal plaatsvinden. Het aandeel Wessanen sloot donderdag op 9,94 euro.

Gesprek eerst afgewezen

Wessanen gaf aan dat begin februari de eerste interesse werd kenbaar gemaakt door het consortium. Toen werd door het bedrijf besloten dat het niet in het belang van de belanghebbenden van Wessanen was om de onderhandelingen aan te gaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drie redenen waarom koers Wessanen boven overnamebod staat

Na verschillende herziene voorstellen werd het huidige bod op dinsdag 5 maart gedaan, wat volgens Wessanen een basis vormt voor verdere gesprekken over een mogelijke deal. Het bod is een premie van bijna 24 procent ten opzichte van de slotkoers op maandag 4 maart.

Grootaandeelhouder

Tot het consortium behoort ook de Amerikaanse investeerder Charles Jobson. Met ruim een kwart van de aandelen is hij al grootaandeelhouder van Wessanen. Jobson heeft aan Wessanen laten weten dat bij een eventuele transactie hij circa 80 procent van zijn belang zal behouden. Jobson is sinds 2009 aandeelhouder van Wessanen.

Het van oorsprong Franse PAI behoort tot de grootste Europese investeringsmaatschappijen met een portefeuille van meer dan 12 miljard euro. Vorig jaar nam PAI samen met een partner nog de Rotterdamse sap- en frisdrankbottelaar Refresco over voor 1,6 miljard euro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van