Beurs

Frans bod op Nederlandse Kas Bank, koers verdubbelt

25 februari 2019 10:05 Aangepast: 25 februari 2019 10:57
Beeld © Getty

Als je snel geld had willen verdienen, dan had je afgelopen vrijdag in Kas Bank moeten stappen. Want het Franse Caceis brengt vandaag een bod uit van 12,75 euro per aandeel en dat is maar liefst 110 procent meer dan de slotkoers van vrijdag.

Kas Bank levert verschillende diensten aan professionele beleggers in de pensioen- en beleggingssector.

De overname van Kas Bank lijkt goede kans van slagen te hebben, aangezien het bestuur en de commissarissen van het bedrijf het bod van de Fransen ondersteunen. 

Een aantal grootaandeelhouders heeft pakketten van 5 procent van de aandelen Kas Bank of meer in handen. Het is niet bekend gemaakt of zij al aandelen hebben aangemeld. Beleggers lijken er in ieder geval vanuit te gaan dat de overname doorgaat.

Koers explodeert

De koers van Kas Bank verdubbelt vandaag namelijk ruimschoots, tot boven de 12 euro. Dat is weliswaar een paar dubbeltjes onder het bod, maar de overname wordt naar verwachting pas in het derde kwartaal afgerond.

Dat betekent dat beleggers, als ze op het bod ingaan, nog een halfjaar op hun geld moeten wachten, terwijl ze als ze nu verkopen hun geld vandaag al hebben.

Contanten

Het bod van 12,75 euro per aandeel is in contanten. De koers van Kas Bank stond voor het laatst op 19 april van 2015 even boven dat niveau. En afgezien van begin april 2015 was het voor het laatst eind juni 2010 dat de koers op op boven de 12,75 euro sloot.

De slotkoers van vrijdag lag vrijwel rond het laagste niveau sinds eind jaren negentig.

Dalende winst

Kas Bank kampt al jarenlang met teruglopende resultaten. Over 2018 daalde de winst met maar liefst 45 procent tot 8,3 miljoen euro, dat kwam mede doordat het bedrijf een aantal grote klanten verloor. De winst was de laagste van de afgelopen twintig jaar. 

In 2008 werd er weliswaar verlies geleden, maar dat kwam voor een groot deel door een eenmalige afboeking.

De afgelopen jaren is het aantal medewerkers van Kas Bank bijna gehalveerd gedaald, van 792 fte's in 2001 tot 449 afgelopen jaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van