Beurs

ABN Amro: 'Onzekerheid beleggers groter dan in afgelopen vijf jaar'

10 januari 2019 12:03 Aangepast: 14 maart 2019 08:27
"De onzekerheid voor beleggers zal de komende tijd groter zijn." Beeld © Getty

Nog altijd is ABN Amro positief over aandelen, maar analisten van de bank zijn wel voorzichtiger geworden. "De onzekerheid zal de komende tijd groter zijn dan de afgelopen vijf jaar."

Sinds kerst zijn de aandelenkoersen gestegen, de AEX-index met een kleine 4 procent en de Amerikaanse S&P 500 in vergelijking met de koersval op kerstavond zelfs met zo'n 10 procent. Maar Ralph Wessels, hoofd beleggingsstrategie bij ABN Amro, zegt wantrouwend te zijn over die rally.

Waren Amerikaanse beleggers rond kerst extreem negatief, nu zijn ze doorgeschoten naar de andere kant, zegt Wessels. Hij denkt dat de onzekerheid voor beleggers 'de komende tijd groter zal zijn dan in de afgelopen vijf jaar'. "De koersen zullen ook meer bewegen."

'Economisch beeld gedraaid'

"Het onderliggende beeld van de economie is aan het draaien", zegt Wessels. De economie is verzwakt en om de economie ten positieve te laten keren, is het nu nodig dat de handelsoorlog tussen China en de VS niet escaleert en dat de Fed de rente niet meer verhoogt, zegt Wessels.

Eerder ging ABN Amro er nog vanuit dat de Fed in 2019 het officiële rentetarief nog twee keer zou verhogen. In november werd dat verlaagd naar één keer en inmiddels wordt erop gerekend dat de Fed dit jaar de rente helemaal niet meer zal verhogen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van