Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Pitch

Johnson Matthey, Brits maar toch gunstig

19 december 2018 16:24 Aangepast: 09 april 2019 13:50
Beeld © Beurs Inside

Bob Homan prijst deze week het aandeel Johnson Matthey aan. Dit vrij onbekende Britse bedrijf recyclet onder meer gebruikte metalen. Vanwege de Brexit en andere onrust, komt de koers nauwelijks van zijn plek, en dat is voor Bob een mooi koopmoment.

Johnson Matthey is volgens Bob Homan een uniek en duurzaam bedrijf. Naast hun werkzaamheden in recycling, maken ze ondermeer katalysatoren voor auto’s. Omdat het bedrijf Brits is en met de autobranche te maken heeft, heeft de koers flink wat te verduren gehad. Maar de winst loopt nog steeds jaarlijks op. Daarom is het aandeel mooi geprijsd, wat Bob Homan betreft. 

'Ik vind het niet zo'n sterke pitch'

Presentator Roland Koopman vindt het ‘niet zo’n sterke pitch, eerlijk gezegd.’ Hij vraagt zich waarom je nu in een Britse onderneming zou willen stappen. Daarbij heeft het aandeel de afgelopen jaren niks gedaan, en is het dividend met 3 procent ook niet bijzonder hoog. Al met al twijfelt Roland daarom aan de kansen van deze investering.

Volgens Bob is dit aandeel echt de moeite waard. Het is een internationaal bedrijf dat over de hele wereld handelt en dat heeft ook in het scenario van een harde Brexit meer voordeel dan nadeel, meent Bob. Want in het geval van een daling van de Britse pond kan een bedrijf als Johnson Matthey juist door zijn internationale positie, aan die daling verdienen. 

Miniatuurvoorbeeld
Voor Kennis en Winst

Kijk terug: Tien waanzinnige voorspellingen voor 2019

Johnson Mattey houdt winstgroei vast

Daarbij is de onrust in de autobranche op zijn retour. En Johnson Matthey zet meer en meer in op elektrisch rijden, dus ook daar zit groei in. Daarbij benadrukt Bob dat het bedrijf ondanks de dieselschandalen waar ook Johnson Mattey last van had, de winstgroei over 2018 weet vast te houden. Dus dat is een goed voorteken voor wat de winst kan gaan doen in rustiger tijden. 

Hoewel Roland Koopman sceptisch blijft, ziet Janneke Willemse wel mogelijkheden. Het lijkt haar op zijn minst de moeite waard om je eens in Johnson Matthey te verdiepen. 

Voor Kennis en Winst

RTL Z Beurs Inside is jouw wekelijks update over de beurs. In een uur bespreken we het belangrijkste financiële nieuws met deskundige gasten. Het is een interactieve uitzending waarbij kijkers zelf vragen kunnen stellen en hun visie kunnen toetsen. 

Wil jij elke week op de hoogte zijn van de ontwikkelingen op de beurs?  Meld je dan, gratis en vrijblijvend, aan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van