Pitch

Volg Warren Buffet

19 december 2018 14:41 Aangepast: 19 december 2018 15:01
Beeld © Beurs Inside

Ben je de bewegelijkheid van de beurzen zat? Denk er dan eens aan om een deel van je beleggingen uit te besteden aan de bekendste belegger ter wereld: Warren Buffet. Zijn beleggingsvehikel Berkshire Hathaway kan je namelijk gewoon kopen op de beurs.

Door een deel van je beleggingen uit handen te geven, kun je wat rust voor jezelf creëren, denkt Janneke. Helemaal als je deze beleggingen laat doen door de meest beroemde en ervaren belegger van de wereld, Warren Buffet. Dit kan door zijn beleggingsvehikel Berkshire Hathaway te kopen. 

Leeftijdsrisico Warren Buffet

Als je kijkt naar de performance van Berkshire Hathaway ten opzichte van de S&P500, dan zie je dat Warren Buffet het flink beter doet dan de index. In twintig jaar is de koers zelfs ruim 350 procent gestegen. 

Dat is heel mooi, maar er is wel een risico: leeftijd. Warren Buffet is 88 en zijn zakenpartner is zelfs 94. Het is niet goed te voorspellen hoe Berkshire Hathaway het gaat doen als deze mannen er niet meer zijn. Dus hoewel je met een aankoop Berkshire Hathaway op kennis en ervaring kunt voortbouwen, moet je volgens Janneke altijd zelf goed blijven nadenken.

Miniatuurvoorbeeld
Voor Kennis en Winst

Kijk terug: Tien waanzinnige voorspellingen voor 2019

Is Berkshire Hathaway niet een beetje saai?

Ook Bob Homan vindt dit aandeel een ‘mooie breed gespreide financial.’ Lukas Daalder is echter iets negatiever. Want hoewel het rendement over de lange termijn van Berkshire Hathaway inderdaad veel beter is dan dat van de S&P500, ziet Lukas ook dat het aandeel een stuk volatieler is. Dus de vraag is of je wel echt meer rust krijgt van deze aankoop.

Volgens Janneke moet je die volatiliteit niet te zwaar opnemen. Want als je belegt met de meest bekende en ervaren belegger ter wereld, moet je ook vertrouwen kunnen hebben in zijn vaardigheden. En er is nog een voordeel, want als je dit aandeel koopt, heb je meteen toegangskaartjes voor de aandeelhoudersvergadering. 

Presentator Roland Koopman vindt het wel een beetje een saai fonds. Maar Bob benadrukt dat goed beleggen een beetje saai hoort te zijn. Daarbij ziet Janneke juist veel variatie in het fonds. Ze beleggen in van alles: van Heinz tot Apple en van Geico tot Coca Cola. 

Voor Kennis en Winst

RTL Z Beurs Inside is jouw wekelijks update over de beurs. In een uur bespreken we het belangrijkste financiële nieuws met deskundige gasten. Het is een interactieve uitzending waarbij kijkers zelf vragen kunnen stellen en hun visie kunnen toetsen. 

Wil jij elke week op de hoogte zijn van de ontwikkelingen op de beurs?  Meld je dan, gratis en vrijblijvend, aan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van