Pitch

Investeer in de apps van Tencent

05 december 2018 16:05 Aangepast: 05 december 2018 16:18
Beeld © Beurs Inside

Jos Versteeg ziet een koopmoment voor het Chinese internetbedrijf Tencent. De koers van het bedrijf valt nu nog tegen, maar volgens Jos zit er flinke groeipotentie in de onderneming.

Volgens Jos Versteeg is Tencent op dit moment misschien wel een van de slechtst gewaardeerde Chinese bedrijven. De koers van het Chinese internetbedrijf heeft het het afgelopen jaar beroerd gedaan. Maar de koers klimt weer omhoog en vanwege all ontwikkelingen in de Chinse tech-sector ziet Jos mooie kansen.

Maatregelen tegen online gameverslaving 

Tencent maakt vooral online games en onder meer vanwege de verslavingsrisico’s was de Chinese overheid daar niet blij mee, legt Jos Versteeg uit. De regering heeft daarom verschillende maatregelen tegen online gaming genomen waardoor de ontwikkeling van diverse games van Tencent vertraging heeft opgelopen. Dit is een van de factoren die ervoor hebben gezorgd dat de koers achterblijft.

Maar nu dat achter de rug is, ziet Jos vooral mooie kansen voor Tencent. De markt waarin ze opereren is erg gunstig. De Chinese markt is groot en kent nog steeds een flinke groeipotentie. Daarbij beschermt de Chinese overheid haar tech-bedrijven goed, ondanks de recente maatregelen op het gebied van online gaming. 

Miniatuurvoorbeeld
Pitch

Neem een tracker op olie

'Je bent geen mede-eigenaar met een aandeel Tencent'

Hoewel Roland Koopman de Chinese markt erg ondoorzichtig vindt, maakt Jos zich daar minder druk over. De cijfers en bedrijfsverslagen van Tencent zijn goed in te zien en opgesteld volgens internationale richtlijnen. 

Wel zit er een ander risico aan Tencent, je bent namelijk als aandeelhouder geen mede-eigenaar. Je koopt met Tencent een stukje van een product; het is een zogenoemd synthetish aandeel. En dat betekent dat je ook niet kan meebeslissen. Mocht Tencent onverwacht een hele andere weg inslaan, dan heb je als belegger “geen poot hebt om op te staan”, legt Jos uit. Maar volgens de ervaren belegger wijst alles erop dat de Chinese overheid ook op de lange termijn tech-ondernemers blijft beschermen en stimuleren.

Miniatuurvoorbeeld
Voor Kennis en Winst

Kijk terug: Starten met beleggen met Martijn Rozemuller in Beurs Inside

'Tech is de normaalste zaak van de wereld'

Roland maakt zich echter over meer zorgen dan alleen de ondoorzichtigheid van de Chinese markt. Want ook de online gaming markt is voor de presentator veel te onbekend en lastig te doorgronden. 

Jos legt uit dat hele generaties nu opgroeien met de producten van Tencent. Voor zijn zoon zijn de producten van het internetbedrijf al deel van het dagelijks leven. Zo is de zeer populaire game Fortnite ook van Nederlandse schoolpleinen niet meer weg te denken. 

En WeChat, een andere succesvolle app ontwikkelt door Tencent, is ontzettend populair in China. Chinese jongeren doen zo’n beetje alles via deze app waarmee je niet alleen met elkaar kan chatten, maar ook fietsen kunt huren, een taxi kunt bestellen en kan betalen. Jos ziet dan ook vooral de groeipotentie van Tencent, in China en wereldwijd. 

Voor Kennis en Winst

RTL Z Beurs Inside is jouw wekelijks update over de beurs. In een uur bespreken we het belangrijkste financiële nieuws met deskundige gasten. Het is een interactieve uitzending waarbij kijkers zelf vragen kunnen stellen en hun visie kunnen toetsen. 

Wil jij elke week op de hoogte zijn van de ontwikkelingen op de beurs?  Meld je dan, gratis en vrijblijvend, aan.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van