Beurs

Pon heeft beoogd belang Accell al binnen

21 november 2018 12:01 Aangepast: 22 november 2018 15:38
Pon (Volkswagen) bezit 20 procent van Accell (Batavus). Beeld © ANP

Familiebedrijf Pon heeft zijn belang in fietsenbedrijf Accell verhoogd naar de beoogde 20 procent. Daardoor trekt het conglomeraat zijn bod op Accell in.

Pon, groot geworden met de import van Volkswagen en onder meer eigenaar van fietsenmerk Gazelle, probeerde het beursgenoteerde Accell vorig jaar in zijn geheel over te nemen. Maar de directie van de maker van onder meer Batavus en Koga-fietsen wees een overnamebod van 33,72 euro destijds van de hand.

Vervolgens bleek Accell er veel minder rooskleurig voor te staan, en stortte de koers in. Vorige week liet Pon weten alsnog een belang van 20 procent in Accell te willen nemen. Daarvoor bood het 19 euro per aandeel. Later zou Pon komen met een officieel biedingsbericht.

Overname van andere aandeelhouders

Sindsdien heeft Pon het belang in Accell in sneltreinvaart opgebouwd, onder meer door de overname van belangen van grootaandeelhouders. Uit het register van beurswaakhond AFM blijkt dat grootaandeelhouders John Fentener van Vlissingen, Fidelity (FMR) en de Belgische vermogensbeheerder Capfi Delen hun belangen recent hebben afgebouwd.

Via de beurs heeft Pon ook nog wat aandelen gekocht, maar het leeuwendeel van het belang dat Pon heeft opgebouwd kreeg het door belangen van de drie grootaandeelhouders te kopen.

Daardoor heeft Pon de beoogde 20 procent van de aandelen Accell nu al binnen. Een officieel biedingsbericht is daardoor niet meer nodig.

Op de Amsterdamse effectenbeurs zakte de koers van Accell eind gisterenmiddag al tot onder het bod. Rond 16 uur daalde de koers tot zo'n 18,60 euro. Vandaag bleef het aandeel rond dat niveau zweven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van