Pitch

Maak gebruik van de olieprijs

13 november 2018 16:55 Aangepast: 13 november 2018 17:04
Beeld © Beurs Inside

Over de afgelopen drie jaar is de olieprijs met vijftig procent gestegen, maar de aandelenkoersen van toeleveranciers en andere oliedienstverleners bleef tot nu toe achter. Albert Jellema ziet hier kansen.

Albert Jellema ziet kansen in de olieprijs. Maar dan niet bij de oliebedrijven zelf. De ervaren belegger raadt aan om eens naar de toeleveranciers en andere dienstverleners in de sector te kijken, zoals Fugro. 

Hoewel de olieprijs hoofdzakelijk stijgt, blijven die toeleveranciers nog steeds flink achter. "Een verschil van zeventig procent", aldus Albert. Maar juist die achterblijvers zijn nu interessant volgens Albert Jellema en Fugro in het bijzonder.  

Shell heeft Fugro nodig

Albert ziet vooral groei bij Fugro. De omzet groeide in het derde kwartaal met dertig procent. En ook het orderboek blijft groeien. Toch hebben de aandelen nog niks gedaan. Daarom vindt Albert het hoog tijd om in Fugro te stappen. 

Roland Koopman vraagt zich af waarom Albert denkt dat aandelen Fugro juist nu wel gaan groeien, aangezien ze al een aantal jaar zo achterblijven. Volgens Albert heeft dat te maken met het moment in de cyclus waar we nu zitten. Oliebedrijven zullen door de aanhoudende vraag hun voorraden weer op orde moeten brengen. En daar hebben ze bedrijven als Fugro bij nodig.

Voor Kennis en Winst

RTL Z Beurs Inside is jouw wekelijks update over de beurs. In een uur bespreken we het belangrijkste financiële nieuws met deskundige gasten. Het is een interactieve uitzending waarbij kijkers zelf vragen kunnen stellen en hun visie kunnen toetsen. 

Wil jij elke week op de hoogte zijn van de ontwikkelingen op de beurs? Meld je dan, gratis en vrijblijvend, aan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van