Beurs

Oprichter Flow Traders verkoopt weer miljoenenbelang

08 november 2018 12:49 Aangepast: 08 november 2018 16:35
Roger Hodenius is cameraschuw en de man van Gigi Ravelli. Hij verzilverde dit jaar voor bijna 20 miljoen euro aan aandelen. Beeld © ANP

Mede-oprichter Roger Hodenius van de Amsterdamse beurshandel Flow Traders is opnieuw bezig met een grootschalige verkoop van aandelen. Afgelopen weken verkocht de ondernemer, ook bekend als de man van actrice Gigi Ravelli, ruim 200.000 aandelen. Opbrengst: 5,8 miljoen euro.

Dat blijkt uit het register van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hodenius begon zijn nieuwe serie verkopen op 22 oktober, met een pluk van 25.000 aandelen. Op 2 november werd voorlopig de laatste verkoop gemeld. In totaal deed Hodenius in die periode 205.557 aandelen van de hand. Die brachten tussen 28 en 30 euro per stuk op.

Eerdere verkopen

De 46-jarige Hodenius richtte in 2004 met een zakenpartner de Amsterdamse effectenhandel Flow Traders op. Hun onderneming kreeg in de zomer van 2015 zelf een beursnotering. Bij de beursgang en begin 2017 verzilverde Hodenius al voor bijna 120 miljoen euro aan aandelen.

Afgelopen zomer meldde RTL Z dat Hodenius opnieuw aan het verkopen was geslagen. Destijds verzilverde hij voor 13,3 miljoen euro aan aandelen Flow Traders. Inclusief de nieuwe uitverkoop heeft Hodenius dit jaar dus al ruim 19 miljoen euro met de aandelenverkoop binnengehaald.

140 miljoen

Volgens het register van de AFM bezit Hodenius na de recente verkopen nog 4.981.268 aandelen, een belang van ruim 10 procent in Flow Traders. Tegen de huidige koers is dat belang goed voor 140 miljoen euro.

Een woordvoerder van Flow Traders, waar Hodenius nog commissaris is, zegt geen commentaar te kunnen geven op de aandelenverkoop. "Dat is een privézaak."

Hodenius zelf is onbereikbaar. Het telefoonnummer van zijn bedrijf Avalon Holding blijkt het nummer van Flow Traders te zijn. "We hebben hem daar wel eens op gewezen, maar dat is blijkbaar niet gewijzigd", aldus de woordvoerder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van