Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Pitch

AMG heeft meerdere 'ijzers' in het vuur

06 november 2018 13:47 Aangepast: 07 november 2018 11:05
Beeld © Beurs Inside

Nico Inberg prijst deze week het relatief onbekende AMG aan. Dit bedrijf handelt in metalen. Opnieuw een aandeel dat onlangs werd afgestraft en dus goedkoop is. Zeker als je net als Nico gelooft dat AMG die afstraffing wel te boven komt.

AMG is een bedrijf dat vreemde metalen levert, waaronder lithium dat onder meer gebruikt wordt voor de batterijen in elektrische auto’s. Maar AMG is, door de ontwikkelingen van de lithiumprijs, flink afgestraft. Onterecht, meent Nico Inberg. Want AMG heeft veel meer te bieden dan lithium alleen. 

Is AMG niet een veel te specialistisch aandeel?

Een van de andere metalen die ze leveren is vanadium, en de vraag, en dus de prijs, naar dit metaal stijgt hard. Het management van AMG bevestigt die groei, want ze hebben de winstverwachting voor dit jaar al twee keer naar boven bijgesteld. 

Dat is natuurlijk mooi, maar Roland vraagt zich af of een specifiek bedrijf als AMG wel goed genoeg te begrijpen is voor de particuliere belegger. Vanadium alleen al heeft zoveel verschillende mogelijke toepassingen, van vliegtuigmotoren tot geleiders. Zijn dat niet gewoon te veel markten om in de gaten te houden?

 

Miniatuurvoorbeeld
Pitch

Koop geen aandelen Galapagos

'Het is een hele solide tent'

Nico meent dat je echt niet alles hoeft te weten als belegger, omdat je ook op het bedrijf waar je in belegt moet kunnen en durven vertrouwen. Je kan zien aan de vooruitzichten van het bedrijf, en aan de ontwikkelingen in de markt, de stijgende groei van vraag naar elektrische auto’s, dat de behoefte aan metalen als lithium en vanadium toe zal nemen.

Jim Tehupuring is het met Jim eens. Hij ziet vooral de resultaten die het management heeft behaald de laatste jaren. “Het bedrijf is schuldenvrij en wordt duidelijk goed gemanaged”, meent Jim.  “Het is een hele solide tent.”

Voor Kennis en Winst

RTL Z Beurs Inside is jouw wekelijks update over de beurs. In een uur bespreken we het belangrijkste financiële nieuws met deskundige gasten. Het is een interactieve uitzending waarbij kijkers zelf vragen kunnen stellen en hun visie kunnen toetsen. 

Wil jij elke week op de hoogte zijn van de ontwikkelingen op de beurs? Meld je dan, gratis en vrijblijvend, aan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore