Ga naar de inhoud
Beurs inside

Kijk terug: Tien jaar bitcoin: bubbel of serieus betaalmiddel?

Beeld © Beurs Inside

Tien jaar geleden werd de bitcoin aan de wereld geïntroduceerd. Veel analisten zijn er nog steeds niet uit of het om een bubbel of een solide betalingsalternatief gaat. Volgens bitcoin-journalist Boris van de Ven is de crypto een beetje van beide. In Beurs Inside legt hij uit waarom hij toekomst ziet in deze 'munt'.

Deze week spreekt Roland Koopman in Beurs Inside met Boris van de Ven. Van de Ven werd bekend als gamejournalist en als bedenker van het programma Gamekings. Maar zijn interesse in technologie reikt verder dan spelletjes. Inmiddels maakt hij, onder meer voor BNR, verhalen over cryptocurrency's. 

Van de Ven gelooft dat de bitcoin de enige crypto is die daadwerkelijk toekomst heeft. Hij ziet veel misverstanden in de discussie over de munt, wat volgens hem vooral ontstaat omdat veel mensen de bitcoin niet helemaal begrijpen. In gesprek met Roland hoopt de journalist de technologie en de waarde achter bitcoin inzichtelijker te maken.

Interview Boris van de Ven:

Gouden tip

Naast een bijzondere hoofdgast, ontvangt Roland elke week drie ervaren beleggers en analisten in de studio van Beurs Inside. Deze week zijn Tom Simonts, Corné van Zeijl, Teunis Brosens te gast.

Met hen bespreekt hij de recente ontwikkelingen op de beurs. Waar liggen de kansen deze week? Ook pitchen de gasten weer hun gouden tip voor de week. In een minuut delen zij hun favoriete aandeel of beleggingsstrategie van dit moment. Kijk voor hun tips hier de hele uitzending terug. 

Praat mee en kom in de show

Beurs Inside is een interactief programma, wat betekent dat kijkers mee kunnen praten en vragen kunnen stellen tijdens de uitzending.

Volgende week Nederland-België. Wil je meepraten of heb je vragen over jouw aandelen? Of wil je stappen zetten op de markt van onze zuiderburen? Meld je dan nu, gratis en vrijblijvend, hier aan.