Voor kennis en winst

Kijk terug: Galapagos-ceo kijkt dagelijks naar de beurskoers

29 oktober 2018 16:02 Aangepast: 05 november 2018 15:46

In Beurs Inside praat presentator Roland Koopman deze week met Galapagos-ceo Onno van de Stolpe over de toekomst van het biotechbedrijf. De beurskoers is zeer belangrijk voor de ceo. Zo belangrijk zelfs, dat hij er iedere dag naar kijkt.

Volgens de ceo is de beurskoers de beste bescherming om zelfstandig verder te blijven gaan. "Als de koers hoog is, zijn wij in staat om snel geld op te halen." En dat is belangrijk, want geld is nodig om te innoveren, legt Van de Stolpe uit. 

Galapagos wordt straks flink meer waard

Van de Stolpe benadrukt dat cash heel belangrijk is in de biotechsector: "Als je te weinig cash hebt, gaan beleggers zich zorgen maken. Omdat je natuurlijk geen winst maakt." 

Je wil niet dat die zorg ontstaat bij beleggers. Gelukkig zit Galapagos, met 1,3 miljard cash, wat dat betreft goed. "Dat is voldoende om voorlopig al onze plannen uit te voeren."

Galapagos is nog druk bezig met de ontwikkeling van het medicijn filgotinib. Die zit nu in de laatste fase en de kans dat Galapagos hier snel mee de markt op kan, is groot. En dat gaat de koers flink opstuwen, verwacht de ceo. "Dat we een aantal keer over de kop gaan, dat moge duidelijk zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Beurs

'Kans dat Galapagos wordt overgenomen'

Gouden tip

Naast een bijzondere hoofdgast, ontvangt Koopman elke week drie ervaren beleggers en analisten in de studio van Beurs Inside. Met hen bespreekt hij de recente ontwikkelingen op de beurs. Waar liggen de kansen deze week? 

Ook pitchen de gasten weer hun gouden tip voor de week. In een minuut delen zij hun favoriete aandeel of beleggingsstrategie van dit moment. Deze week zijn dit Jim Tehupuring, Jos versteeg en Nico Inberg. Benieuwd naar de tips van onze gasten? Kijk dan hier de hele uitzending terug. 

Praat mee en kom in de show

Beurs Inside is een interactief programma, wat betekent dat kijkers mee kunnen praten en vragen kunnen stellen tijdens de uitzending. Volgende week hebben we het over de bitcoin. Deskundige Boris van der Ven legt uit waarom bitcoin wel degelijk een goede belegging is. 

Om vragen te stellen aan Boris, of als je andere beleggingsvragen hebt voor onze deskundigen, kun je nu al aanmelden via: www.rtlz.nl/beursinside 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van