Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beurs

Heineken verkoopt meer bier, mede door het goede weer

24 oktober 2018 09:12 Aangepast: 11 december 2018 11:28
Vooral van het Heinekenmerk werden meer biertjes verkocht: een toename van 9,2 procent. Beeld © ANP

Heineken heeft in het derde kwartaal ruim 4 procent meer bier verkocht. Dat komt door het lekkere weer in Europa, maar ook door sterke groei in onder meer Brazilië, Mexico, Vietnam en Zuid-Afrika.

In totaal tapte Heineken in de maanden juli tot en met september 62,6 miljoen hectoliter bier. Dat is een toename van 4,4 procent in vergelijking met dezelfde periode van een jaar eerder. De groei is volgens verwachting van analisten.

De nettowinst in het derde kwartaal nam met 6,7 procent toe tot 656 miljoen euro. Dat is minder dan de groei van 9,1 procent in het eerste halfjaar, maar Heineken meldt verder geen andere details over het resultaat. Daarvoor moeten we wachten tot de publicatie van de jaarcijfers op 13 februari.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Heineken sluit miljardendeal in China

Meer Heinekenbier

Met name van het Heinekenmerk steeg het afgezette volume: met 9,2 procent. Dat is gunstig, want bij dit premiummerk liggen de marges hoger dan op bieren van andere merken van Heineken.

Opvallend was dat in de regio Azië Pacific juist ruim 6 procent minder Heineken werd geschonken, maar in Afrika, het Midden Oosten, Oost-Europa en Noord- en Zuid-Amerika steeg het volume met dubbele cijfers. In Europa was er een toename van 9 procent. 

Noord- en Zuid-Amerika

Het totaalaantal verkochte biertjes van het Heinekenconcern steeg vooral in Noord- en Zuid-Amerika: met 8,1 procent. Volgens Heineken ging het vooral goed in Mexico, waar het volume toenam met 'hoog in de dubbele cijfers'.

Onderhand verkoopt Heineken in Noord- en Zuid-Amerika bijna net zoveel bier als in West-Europa. In de andere delen van de wereld steeg het volume van het Heinekenconcern met tussen de 2,2 procent en 3,7 procent.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wat is de uiterste houdbaarheidstermijn van Heineken-topper Van Boxmeer?

China

Over de eerder aangekondigde deal met de Chinese biergigant CR Beer werd door Heineken niet veel losgelaten. Volgens de brouwer wordt momenteel gewerkt aan de details van de overeenkomst.

CR gaat onder licentie Heineken-merken verkopen via zijn distributienetwerk in China, waardoor de biertjes op veel meer plekken in deze groeimarkt te koop zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van