Ga naar de inhoud
Pitch

Google eens op Alphabet

Beeld © Beurs Inside

Nico Inberg heeft vertrouwen in Alphabet, het moederbedrijf van Google. Het aandeel is momenteel vijf euro goedkoper, voor Nico is dat een instapmoment.

Volgens Nico liggen er momenteel mooie kansen bij het aandeel Alphabet. Door de dip die ze nu doormaken is het aandeel een stukje betaalbaarder geworden. En die dip houdt volgens Nico niet lang aan.

Alphabet is volgens Nico een zeer solide bedrijf. Kijk bijvoorbeeld naar het belang van advertentie-inkomsten voor de media-industrie. Die lopen voor alle media terug, behalve online. En als je bedenkt dat Google alleen al twee derde van de online advertentie-inkomsten in de zak steekt, weet je dat het wel goed zit. “Dus als je een kwaliteitsaandeel zoekt: Google even op Alphabet.”, aldus Nico.

Online blijft groeien, dus Google ook

Roland Koopman is kritisch over de pitch van Nico. Alphabet is sinds de beursgang 672 procent gestegen. Roland vraagt zich af of dat ooit nog een keer gaat gebeuren, of dat de groei er nu wel uit is.

Volgens Nico hoeven beleggers zich daar geen zorgen om te maken. De positie van Alphabet en Google op internet is immers zeer dominant. “Google is internet, kun je bijna zeggen.”
Daarbij is het groeiperspectief nog steeds heel goed. Nieuwe generaties groeien op met internet en de oudere generatie die nooit online is, wordt kleiner. Dus het percentage van de bevolking dat opgroeit met de online wereld blijft stijgen.

Geen
Pitch
Geen paniek, kijk naar de VS

Koop de dip of catch a falling knife?

Roland plaatst ook vraagtekens bij de recente dip bij Alphabet, en in de tech-sector in het algemeen.  Nico ziet dit weliswaar als een koopmoment, maar het kan net zo goed een ‘falling knife’ zijn. De sectorbrede daling duidt er mogelijk op dat het onbegrensde vertrouwen in de eeuwige groei van de sector, afneemt.

De hype is er misschien wel een beetje af, ziet ook Nico. Maar dat is wat hem betreft vooral gunstig, want daardoor lopen de prijzen nu wat af. En gezien die groei van online blijvend is, volgens Nico, heb je op de lange termijn een mooie solide belegging.

Het
Pitch
Het koopmoment is NU

Wetgeving haalt Google en Facebook in

Corne van Zeijl ziet vooral andere problemen. Hij denkt dat bedrijven in de tech-sector, en dan met name de Google’s en de Facebook’s van deze wereld, nog wel eens flink last kunnen gaan krijgen van nieuwe wetgeving. Bijvoorbeeld de aanscherping van privacy- en belastingregels voor de sector, haalt deze bedrijven langzaamaan in.

Voor Kennis en Winst

RTL Z Beurs Inside is jouw wekelijks update over de beurs. In een uur bespreken we het belangrijkste financiële nieuws met deskundige gasten. Het is een interactieve uitzending waarbij kijkers zelf vragen kunnen stellen en hun visie kunnen toetsen. 

Wil jij elke week op de hoogte zijn van de ontwikkelingen op de beurs? Meld je dan, gratis en vrijblijvend, aan.