Beurs

Koers Snap keldert verder: staat op laagste punt ooit

09 oktober 2018 18:02 Aangepast: 09 oktober 2018 18:09
Chris Taylor, vicepresident van de NYSE, met een Snap-bril op tijdens de beursgang van het bedrijf. Beeld © Getty Images

Snap, het moederbedrijf van Snapchat, bereikt vandaag een nieuw dieptepunt op de beurs. De koers staat bijna 60 procent lager dan waartegen het in maart vorig jaar naar de beurs ging. Volgens een beursanalist raakt Snap snel door zijn geld heen.

Michael Nathanson van MoffetNathanson verlaagt zijn koersdoel voor Snap van 8 dollar tot 6,50 dollar. De kas van het bedrijf raakt snel leeg, denkt hij. Snap draait nog altijd verlies en volgens Nathanson zal Snap midden of eind volgend jaar nieuw geld moeten ophalen bij beleggers.

In het tweede kwartaal daalde het aantal gebruikers per dag van Snapchat voor het eerst en ondanks het feit dat de omzet steeg, werd er nog steeds verlies geleden: 353 miljoen dollar. Dat was weliswaar 20 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder, maar Snap raakt zo wel door zijn liquide middelen heen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Oh, Snap: voor het eerst minder gebruikers voor Snapchat

Twee fantastische dagen

Het waren twee fantastische dagen met Snap, vatte RTL Z-beurscommentator Durk Veenstra de ontwikkeling op de beurs voor Snap begin maart 2017 samen. Twee dagen na de introductie maakte het aandeel een forse klap omlaag.

En dat terwijl de beursgang voor Snap zo fijn was begonnen. De twee oprichters, Evan Spiegel en Robert Murphy, verkochten 16 miljoen aandelen, waar ze 272 miljoen per persoon mee cashten.

Op de eerste beursdag steeg de koers tot ruim 24 dollar, terwijl de introductiekoers 17 dollar was.

Rihanna en Kylie Jenner

Dit voorjaar gaven Kylie Jenner en Rihanna het aandeel Snap nog een zetje. Ze waren niet te spreken over het nieuwe ontwerp van de app. Door de tweet van Jenner daalde de beurswaarde met een miljard dollar. Dit jaar halveerde de koers en vooral de laatste maanden ging het snel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van