Pitch

Kies voor de konijnen van Pharming

28 september 2018 13:22 Aangepast: 28 september 2018 14:19
Beeld © Beurs Inside

Mede dankzij een kritisch rapport zit het aandeel Pharming momenteel in zwaar weer. Volgens Janneke Willemse is daarom nu het ideale instapmoment.

Janneke Willemse pitcht deze week het aandeel Pharming. Ondanks dat het bedrijf twee flinke tegenslagen heeft te verduren, vertrouwt de beurscommentator en ervaren belegger in de groei van het biotechbedrijf. 

Twee konijnen uit een hoge hoed

In de afgelopen weken kwamen er voor Pharming twee konijnen uit de hoge hoed. Tegenvallers waren het, waardoor de koers een flinke deuk opliep.

Kempen kwam met een zeer kritisch rapport over het biotechbedrijf. Zij verwachten dat Pharming vanaf 2020 zal worden ingehaald door de concurrentie. 

Daarbij bleek deze week dat het bedrijf geen toestemming krijgt van de Amerikaanse FDA om het medicijn Ruconest preventief te laten gebruiken door patiënten. 

Miniatuurvoorbeeld
Bedrijfsbezoek

Pharming boekt grote successen

Instapmoment

Volgens Janneke is juist door die tegenvallers het ideale moment aangebroken om in aandelen Pharming te stappen. Want ondanks de negativiteit van het nieuws, ziet zij vooral kansen bij Pharming.

"Pharming gaat door!", aldus Janneke. Het bedrijf blijft flink doorontwikkelen in zowel de mogelijke toepassingen van Ruconest als in onderzoek naar andere medicijnen. "En als een van die dingen slaagt, ben je spekkoper."

Zelfs het kritische Kempen erkent dat er, hoewel tijdelijk, tot 2020 echt nog wel wat te halen valt voor het bedrijf. Zij verwachten dat de daling pas echt zal inzetten in 2021. 

Grote risico's

Biotech brengt een enorm risico met zich mee, benadrukt Roland Koopman in het gesprek na afloop van de pitch. Daarbij moet je "een halve wetenschapper zijn om enig zicht te hebben op wat het bedrijf doet en kunnen inschatten wat dat betekent. Met andere woorden, pas dan kun je enige calculatie maken van het risicio dat je loopt.", aldus de presentator.

Janneke meent dat je ook moet kunnen vertrouwen op de communicatie van het bedrijf zelf: "Natuurlijk weten we zelf niet hoe groot de kans van slagen is, daarvoor moet je toch op hun vertrouwen."

Miniatuurvoorbeeld
Pitch

'Luister naar de man die je schoenen poetst'

Biotech is een binaire sector

Volgens Jos Versteeg zit er een binair aspect in biotech. "Een medicijn slaagt of het slaagt niet. En als het slaagt ben je inderdaad spekkoper." 

En hoewel veel critici juist de risico's benaderen, heeft Janneke vertrouwen in de kansen die het biedt. Je moet natuurlijk niet je hele portefeuille in biotech stoppen, maar spreiden is een gegeven voor verstandige beleggers. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van