Beurs

Takeaway.com stapt in maaltijdbezorging voor bedrijven

30 juli 2018 09:14 Aangepast: 30 juli 2018 10:23
Beeld © ANP

Takeaway.com heeft het Israëlische bedrijf 10bis overgenomen voor een bedrag van zo'n 135 miljoen euro. 10bis richt zich op maaltijdbezorging voor bedrijven; een interessante nieuwe markt voor Takeaway.com.

In Israël is 10bis de marktleider in online maaltijdbezorging, maar werkt er voornamelijk voor bedrijven, die via het platform maaltijden voor personeel regelen.

Takeaway ziet mogelijkheden om die bedrijfsbestellingen uit te rollen naar andere landen, schrijft het bedrijf in een persverklaring. In Israël zelf ziet het bedrijf kansen om het bedrijf te laten groeien op de consumentenmarkt.

Nieuwe markt

Vorig jaar verwerkte 10bis 15,2 miljoen orders met verkoopwaarde van 140 miljoen euro. Dat leverde 10bis zelf een omzet op van 13,2 miljoen euro, en een brutowinstmarge van 43 procent. Volgens Takeaway is 10bis een van de weinige partijen in de branche die zo winstgevend is.

Voor Takeaway is Israël een nieuwe markt. Het bedrijf is naast Nederland actief in België, Duitsland, Luxemburg, Zwitserland, Polen, Oostenrijk, Bulgarije, Portugal, Vietnam en Roemenië.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van