Beurs

Fugro sterkste stijger op de beurs na koopadvies ING

13 juli 2018 14:00 Aangepast: 13 juli 2018 14:55
Een schip van Fugro. Beeld © EPA

De koersen op de Amsterdamse beurs stijgen. Vooral midkapper Fugro valt op met een koerswinst van bijna 4 procent.

Fugro profiteert van een verhoging van het advies door analisten van ING Bank. Het koersdoel gaat van 13 euro naar 15,10 euro en het advies wordt verhoogd van 'houden' naar 'kopen'. Het aandeel Fugro wordt zelfs op de Benelux-favorietenlijst gezet.

Volgens ING herstelt de markt voor oliedienstverleners van de langdurige neergang, en bodemonderzoeker Fugro kan daarvan profiteren. ING denkt dat oliebedrijven, belangrijke opdrachtgevers voor Fugro, steeds meer investeren. Dat zou al te zien zijn in de groeiende orderontvangst. 

'Ondergewaardeerd'

Verder wijst ING op de veranderingen die Fugro de afgelopen jaren heeft ondergaan met een beter management, een versimpelde organisatie, verkleinde vloot en minder cyclische activiteiten door desinvesteringen. Daarnaast heeft het bedrijf zijn kapitaalbasis versterkt.

Al met al is het aandeel Fugro volgens ING nu ondergewaardeerd. De bank stelt dat gezien de vooruitgang van het bedrijf dit jaar, en de verbeterde verwachtingen voor de komende jaren, er geen rechtvaardiging is voor die onderwaardering.

Winst AEX en Midkap

Ook de meeste andere aandelenkoersen in Amsterdam stijgen. De AEX-index noteert om 14:00 uur 0,6 procent hoger op 560,4 punten. De MidKap wint 0,4 procent aan tot 776,5 punten.

Uitzender Randstad en chipmachinemaker ASML zijn de sterkste stijgers bij de hoofdfondsen op het Damrak met winsten van 1,4 procent. Telecomconcern KPN staat onderaan met een verlies van 0,8 procent. 

Air France-KLM stijgt 0,1 procent. De Franse staat moet zich niet bemoeien met de luchtvaartcombinatie, want anders kan het zomaar einde oefening betekenen, waarschuwden een aantal prominente personeelsleden, bestuurders en oud-bestuurders en vakbonden in een open brief aan de Franse president Emmanuel Macron.

Heijmans wint 3,8 procent. Bestuursvoorzitter Ton Hillen zei tegen De Telegraaf dat het bouwconcern in de race is voor de ontwikkeling van het gebied rond de nieuwe Kuip in Rotterdam-Zuid.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van