Ga naar de inhoud
Beurs

Bavaria verandert naam in Swinkels Family Brewers

De familie Swinkels, met linksboven Peer Swinkels Beeld © Swinkels Family Brewers

Het moederbedrijf van biermerk Bavaria heet vanaf vandaag Swinkels Family Brewers. "We gaan met de hele familie onder één nieuwe naam verder", vertelt directeur Peer Swinkels aan RTL Z.

Het hoofdkantoor is al helemaal verbouwd, met het nieuwe logo en kleuren. Maar de consument zal er verder niet veel van merken: de merken van Bavaria blijven hetzelfde heten en eruit zien.

Bavaria verandert van naam omdat het bedrijf allang niet meer alleen Bavaria-bier brouwt. "Het bedrijf is zo ontzettend veranderd door de jaren heen. We zijn van 1 naar 26 merken gegaan, en gegroeid naar ruim 130 landen waar we actief zijn, met 16 brouwerijen waar we zelf bier brouwen of laten brouwen", vertelt Swinkels. "We wilden het makkelijker maken voor iedereen die voor ons werkt, om uit te dragen waar ze werken. Bijvoorbeeld als ze praten met horeca- en supermarktondernemers."

Ode aan de familie

Naast Bavaria produceert het bedrijf na een aantal overnames ook onder andere de biermerken Cornet, Palm en Rodenbach. In andere landen waar het bedrijf actief is, wordt Bavaria minder verkocht en is het voor medewerkers dus makkelijker uitleggen dat ze voor een bedrijf met meer merken werken. 

De naam is een ode aan het familiebedrijf, aldus Swinkels. "Alles komt terug bij de familie Swinkels, die nog steeds 100 procent van de aandelen heeft in het bedrijf."

Familiebedrijf

De biermarkt is grofweg in drie stukken op te delen, en daarin kiest de familie een uitgesproken plek, legt hij uit: "Je hebt de multinationals, dan de moderne craftbrouwerijen en de grote onafhankelijke familiebedrijven. Dat laatste is hoe wij ons willen positioneren in de markt, ons bedrijf wordt al zeven generaties geleid door de familie Swinkels." En daar zal het niet bij blijven, denkt de directeur.