Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beurs

Oprichter Flow Traders verkoopt opnieuw voor miljoenen aandelen

06 juni 2018 12:14 Aangepast: 06 juni 2018 12:22
Beeld © ANP

Oprichter Roger Hodenius van beurshandelaar Flow Traders blijft plukken aandelen verkopen. Na eerdere verkopen ter waarde van ruim 10 miljoen euro, verkocht hij eind vorige week nog eens aandelen voor 2,6 miljoen.

De 46-jarige Hodenius was in 2004 mede-oprichter van beurshandelaar Flow Traders, dat drie jaar geleden zelf een beursnotering kreeg. Bij die beursgang en vorig jaar februari cashte Hodenius in twee transacties al voor 119 miljoen euro aan aandelen.

Uitverkoop

Maandag meldde RTL Z dat Hodenius in mei opnieuw aan een uitverkoop van aandelen is begonnen. In mei verkocht hij, verspreid over relatief kleine plukjes in dertien verschillende dagen, 324.740 aandelen. Opbrengst: 10,7 miljoen euro.

Uit het register van beurswaakhond AFM blijkt dat Hodenius nog niet klaar is met de uitverkoop. Tussen woensdag 30 mei en vrijdag 1 juni nam hij namelijk afscheid van nog eens 75.000 aandelen. Dat leverde ruim 2,6 miljoen euro op.

Solo-actie

Opmerkelijk is dat Hodenius bij zijn eerdere verkopen in 2015 en 2017 samen optrok met mede-oprichter Jan van Kuijk. De huidige verkoop is, uitgezonderd een kleine verkoop ter waarde van 900.000 euro op 2 mei door Van Kuijk, een solo-actie.

Waarom Hodenius zijn belang terugbrengt en hoeveel aandelen hij nog wil verkopen, is onbekend. Flow Traders zegt geen commentaar te kunnen geven.

"Roger Hodenius beheert zijn eigen investeringen. Hij is nog wel lid van de raad van commissarissen, maar werkt hier niet meer. Als bedrijf kunnen we dus niets zeggen over zijn intenties", aldus woordvoerder Serge Enneman.

200 miljoen

Hodenius zelf was onbereikbaar voor een toelichting. Na de nieuwe serie verkopen bezit de oprichter van Flow Traders nog ruim 5,3 miljoen aandelen; tussen 11 en 12 procent van het totaal. Tegen de huidige koers is zijn belang een kleine 200 miljoen euro waard.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van