Beurs

Jobbird-ceo stuurt mediabureau de laan uit na seksistische tweet

06 juni 2018 11:53 Aangepast: 06 juni 2018 12:31
Jobbird-ceo Marlot Cruiming-Haagsma Beeld © Twitter / Marlot Cruiming

Vacaturesite Jobbird heeft de samenwerking met het mediabureau dat verantwoordelijk wordt gehouden voor een seksistische tweet opgezegd. Het regende gisteren verontwaardigde reacties op sociale media.

"Welke baan vind jij aantrekkelijker voor een vrouw?", vroeg Jobbird zich af. Twitteraars konden kiezen tussen een stewardess of verpleegkundige. Daarop volgden een hoop negatieve reacties voor het bedrijf, dat werd beticht van seksisme.


Miniatuurvoorbeeld

Not amused

Jobbird-ceo Marlot Cruiming-Haagsma was ook not amused over het voorval. Op Twitter liet zij gisteren weten de samenwerking te hebben beëindigd met het mediabureau, nadat de tweet overigens al ruim een dag online had gestaan.

Om welk mediabureau het gaat wil Cruiming niet zeggen. "Dat gun je niemand om op die manier in de media te komen, mijzelf ook niet."

De topvrouw van Jobbird ontkent met klem dat het de bedoeling was om ophef te creëren met een controversiële tweet. "Nou nee, echt niet. Dit is niet de juiste aandacht", aldus Cruiming.

Eerste tweet

Dat het bericht niet eerder werd verwijderd had volgens Cruiming een eenvoudige reden: "Ik check zelf die tweets niet." Zolang zij er niet op wordt geattendeerd dat er iets raars op Twitter staat, 'gaan er bij mij geen alarmbellen af'.

Voor de ceo van Jobbird was het bericht waarmee ze bekendmaakte het mediabureau te hebben ontslagen, haar eerste tweet ooit.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van