Beurs

Ahold richt zich met Delhaize in België meer op gemakswinkels

04 juni 2018 16:06 Aangepast: 04 juni 2018 16:06
Beeld © ANP

Het Nederlandse-Belgische supermarktconcern Ahold Delhaize wil in België meer winkels openen, vooral in steden. Daarbij richt het zich op gezondheid en gemak.

Dat staat in een update over de toekomstplannen van Delhaize, het Belgische onderdeel van Ahold Delhaize. Om het bedrijf beter voor te bereiden op de toekomst is de supermarktketen ook bezig met het testen van allerlei nieuwe formats en concepten in de winkels.

Ook online uitbreiding

Delhaize heeft in België 760 winkels. Daarvan worden er 90 gerenoveerd. Verder komen er 40 nieuwe vestigingen bij, vooral in stedelijke gebieden. Ook gaat Delhaize nieuwe formules en concepten proberen. Zo bouwt Delhaize ook de online-activiteiten uit.

In Nederland heeft Ahold Delhaize met AH To Go al bijna 80 winkels, onder meer op stations en bij ziekenhuizen. Delhaize heeft in België en Luxemburg in totaal 135 Shop & Go winkels.

Alleen nog Delhaize in België?

Ahold Delhaize had ten tijde van de fusie tussen Ahold en Delhaize 42 Albert Heijn-winkels in België. Nu zijn dat er 37. Een aantal moest worden verkocht om goedkeuring te krijgen voor de fusie.

Het concern legt in België de nadruk op de Delhaize winkels. Volgens de onderneming is het volgende stap om alle supermarktactiviteiten in België te integreren in Delhaize. In 2019 zou worden bekeken of de beide formules klaar zijn voor integratie.

Dat de nieuwe winkels openen onder de naam Delhaize lijkt er ook op te wijzen dat in België alleen met Delhaize wordt verder gegaan. Een woordvoerder van Delhaize in België was niet meteen bereikbaar voor commentaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van