Beurs

Koers van Snap is terug bij af

16 juni 2017 12:55 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Beeld © RTL Z

Snap, het bedrijf achter Snapchat, ging gisteren onderuit op de beurs. Daardoor is het aandeel weer terug op de koers waartegen het naar de beurs ging. Maar veel beleggers zullen op verlies staan.

De introductiekoers van Snap was weliswaar 17 dollar per aandeel, maar dat was de prijs die beleggers betaalden die vooraf hadden ingeschreven. Op de dag van de beursgang was de eerste koers al 24 dollar. Degenen die hadden ingeschreven konden dus al meteen een mooie winst pakken. 

Maar dat geldt niet voor veel beleggers die daarna op de beurs kochten. De koers steeg nog wel even tot boven de 26 dollar, maar sindsdien is de koers in een glijvlucht naar beneden gegaan.

Sinds 28 maart is de koers niet meer boven de 24 euro (zoals gezegd de eerste 'echte' koers) uitgekomen.

Tech gaat slecht

De laatste tijd hebben veel techaandelen het slecht gedaan op de beurs. Dat geldt ook voor bedrijven die mooie winsten halen, zoals Google, Facebook en Amazon. Maar Snap maakt nog helemaal geen winst. Integendeel: in het eerste kwartaal liep het verlies op van 105 miljoen dollar tot maar liefst 2,2 miljard dollar. De koers duikelde dan ook met meer dan 20 procent.

Iedereen kent Snap van de app Snapchat, maar het bedrijf profileert zichzelf liever als 'camerabedrijf'. In september bracht het bedrijf bijvoorbeeld een zonnebril met ingebouwde camera op de markt. Maar Snap heeft concurrentie van onder andere Instagram. Dat kwam met Stories, dat lijkt wel heel erg op Snapchat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van