Beurs

Opnieuw honderden banen weg bij offshorebedrijf Heerema

24 april 2018 21:11 Aangepast: 24 april 2018 21:13
HMC maakt grote constructies voor de olie- en gasindustrie Beeld © HMC

Nadat er vorig jaar al honderden arbeidsplaatsen geschrapt werden, moeten er nu weer honderden banen verdwijnen bij offshorebedrijf Heerema Marine Contractors (HMC). Reden is de sterk concurrerende markt.

Het bedrijf stopt daarom per direct met de installatie van offshore pijpleidingen, zo staat in een persbericht. In totaal komen er 350 arbeidsplaatsen te vervallen bij het bedrijf dat boorplatforms installeert. Gedwongen ontslagen 'zullen onvermijdelijk zijn'. Het reorganisatieplan is ingediend bij de ondernemingsraad.

Slechte marktomstandigheden

HMC zegt dat de 'verslechterende marktomstandigheden' en 'lage investeringen in de olie- en gasindustrie' hebben bedrijf hiertoe dwingen. Vorig jaar kwamen op het hoofdkantoor in Leiden en de vestigingen in Londen, Houston en Singapore al 200 arbeidsplaatsen te vervallen en nog eens vijftig bij de vloot. 

Het bedrijf maakt onderdeel van de Heerema Group dat wereldwijd boorplatforms bouwt. Hier werd in 2016 al een forse reorganisatie aangekondigd. Bij HMC Bij blijven straks uiteindelijk ongeveer 850 medewerkers over. 

Transformatie

HMC behaalde in 2016 een omzet van 1 miljard euro. Het gaat zich nu richten op de ontmanteling van overbodige olie- en gasplatforms en op opdrachten voor de windenergiesector.  Bestuursvoorzitter Pieter Heerema betreurt de gang van zaken. 

In het persbericht, reageert hij: "We moeten afscheid nemen van gewaardeerde en vakkundige collega’s. Gedicteerd door de moeilijke marktomstandigheden zullen we in een ander soort organisatie moeten veranderen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van