Beurs

Achtbaanbouwer Vekoma uit Nederland in Japanse handen

30 maart 2018 14:41 Aangepast: 30 maart 2018 14:57
De Python in de Efteling is gebouwd door Vekoma. Beeld © ANP

Het Japanse bedrijf Sansei Technologies heeft de Limburgse achtbaanfabrikant Vekoma Rides volledig overgenomen. Voor het personeel van de achtbaanbouwers zal er weinig veranderen, laat het bedrijf weten.

Vekoma is een belangrijke achtbaanbouwer die attracties ontwikkelt, maakt en installeert. De bouwer heeft attracties in meer dan veertig landen. Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld de Python, Vogel Rok en Villa Volta in de Efteling, de Condor en Robin Hood in Walibi en de Mine Train in Attractiepark Slagharen.

Geen banen verloren

Vekoma heeft 250 mensen in vaste dienst en 100 inleenkrachten. "Voor hen verandert er niets", zegt een woordvoerder van het bedrijf. "De naam blijft, het logo blijft, de ondernemingsraad blijft." Ook het aantal banen wijzigt niet. 

Wel zal Makoto Nakagawa, ceo van Sansei, zitting nemen in de Raad van Toezicht van Vekoma. Vekoma blijft de huidige activiteiten onder dezelfde naam voortzetten en zal als onafhankelijk bedrijf opereren, is de belofte. Een overnamebedrag melden de bedrijven niet. 

Attracties

"Sinds 2001 hebben we ons flink ontwikkeld", laat een woordvoerder weten. "Zowel geografisch als qua producten hebben we flinke stappen gezet. Als we kijken naar de toekomst willen we ons nog veel verder ontwikkelen, vooral in Japan, Azië en Noord-Amerika. Daarom zijn we erg blij met de overname."

Sansei Technologies ontwikkelt, bouwt en installeert attracties en onder meer liften en podiuminstallaties. Het bedrijf specialiseert zich in achtbanen, waterattracties en donkere achtbanen. Het bedrijf bestaat sinds 1951 en heeft een hoofdkwartier in Osaka, Japan. 

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van