Ga naar de inhoud
Beurs

AEX eindigt ruim 1 procent in de min

Beeld © ANP

Het was een rommelige dag vandaag op de beurs. De AEX sluit uiteindelijk 1,3 procent lager en de Midkap verliest 0,8 procent. De verliezen vallen nog mee, want eerder op de dag stonden de koersen nog lager.

Beleggers zijn bang voor een handelsoorlog tussen de VS en China, terwijl verder de Libor, de rente die banken onderling aan elkaar in rekening brengen, stijgt. Dat is niet goed voor banken, licht beurscommentator Durk Veenstra toe.

De AEX begon al meteen lager, rond 11 uur werd een dieptepunt bereikt. In de middag werden de verliezen deels ingelopen, maar aan het eind van de dag kwam er toch weer wat bij. De AEX bereikte vanochtend trouwens nog niet het dieptepunt van begin februari. Destijds duikelde de AEX gedurende de dag zelfs even tot onder de 516 punten.

Aanvankelijk stonden alle AEX-fondsen in het rood, maar uiteindelijk gingen Ahold, KPN, Philips Lighting en Vopak hoger de dag uit. Grootste dalers zijn staalconcern ArcelorMittal, ASML en Philips, die meer dan 3 procent onderuit gaan.

Vanochtend gingen de beurzen in Azië onderuit.

Midkap

De Midkap-index van middelgrote beursgenoteerde bedrijven toont een vergelijkbaar beeld als de AEX zien. De Midkap staat nog op verlies, maar dat is minder groot dan het dieptepunt van iets voor 11 uur. NIBC 

In de MidKap staan bijna alle fondsen in het rood, met één uitzondering: Flow Traders wint maar liefst 9 procent. Het bedrijf profiteert van volatiliteit op de beurs.

De grootste daler in de Midkap is Fugro, met een verlies van ruim 3 procent. Air France-KLM, Arcadis, Corbion en Sligro verliezen meer dan 2 procent.

Slechte dag voor NIB en B&S

Nieuwkomers NIBC en B&S Group hebben een wel heel slecht moment uitgekozen voor een beursgang. NIBC eindigde onder de introductiekoers, zodat beleggers die instapten meteen al tegen een verlies aankijken. B&S Group stond een groot deel van de dag in het rood, maar het sluit nipt op winst.

Alfen, dat gisteren de sprong waagde, heeft het tot nu toe wel droog gehouden. De koers staat nipt boven de introductiekoers van 10 euro.

Bron: RTL Z / ANP
Dit is een artikel van