Beurs

TomTom ceo Goddijn: we staan niet te koop

17 april 2018 11:14 Aangepast: 17 april 2018 11:17
Beeld © ANP

TomTom-topman Harold Goddijn drukt alle geruchten over een mogelijke verkoop van het bedrijf de kop in: "TomTom staat niet te koop." Maar of er wel belangstelling is geweest van mogelijke kopers wil hij niet zeggen.

Dat blijkt uit een gesprek met Goddijn op BNR. Eerder ontkende TomTom al in een eenregelig persberichtje dat het een adviseur had ingehuurd om naar kopers te zoeken.

Concurrent Here

De Duitse autoproducenten Audi (Volkswagen), Daimler (Mercedes) en BMW kochten eerder Here van Nokia. Here richt zich net als TomTom op kaarten voor zelfrijdende auto's.

Op de vraag of TomTom alleen verder kan zegt Goddijn dat er klanten zijn binnengehaald die TomTom vroeger niet had en dat Duitse klanten producten blijven afnemen. "Het lukt ons prima om te innoveren, goede producten te maken en commercieel succes te hebben."

Vaag over belangstelling

Goddijn blijft vaag over of er belangstelling is geweest van andere bedrijven voor TomTom of dat het in gesprek is met andere partijen: "We kijken altijd wat er gebeurt in de markt, wie aan het bewegen is, hoe de industrie zich ontwikkelt, we proberen altijd slimme beslissingen te nemen, daar past van alles in".

Hij wil er uiteindelijk niets over zeggen. "Het is niet aan de orde, ik wil de geruchten niet verder aanjakkeren, we hebben al last gehad van het bericht van Reuters", zegt Goddijn over het bericht van het persbureau waarin stond dat het bedrijf op zoek zou zijn naar een koper.

Mooi eerste kwartaal

TomTom deed het in de eerste drie maanden veel beter dan verwacht. De omzet daalde weliswaar, maar het resultaat sloeg om van een verlies in een winst van 6,4 miljoen euro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van