Beurs

Koersen NIBC en B&S Group zakken tot onder introductiekoers

23 maart 2018 09:13 Aangepast: 23 maart 2018 12:15

De beursgangen van zowel NIBC als B&S Group lijken mislukt. De koersen staan onder de prijs waartegen de bedrijven naar de beurs gingen.

De introductiekoers van NIBC was 8,75 euro per aandeel, maar de koers staat daar nu een paar dubbeltjes onder. 

B&S Group ging voor 14,50 euro per aandeel naar de beurs. De koers staat daar nu zo'n 30 eurocent onder.

Bandbreedte B&S was al verlaagd

De introductiekoers van zowel NIBC als B&S Group was al vastgesteld op het laagste punt van de eerder bekend gemaakte bandbreedte. Bovendien bracht B&S Group de bandbreedte terug tot 14,50 tot 15 euro. Die was eerder nog 14,50 tot 17,75 euro.

Analist Corné van Zeijl van Actiam zag gisteren meerdere signalen waardoor beleggers nu niet enthousiast zijn over beursintroducties. Van Zeijl denkt dat beleggers een beetje een unheimisch gevoel krijgen nu beleggers een deel van hun aandelen naar de beurs brengen en hij kan zich dat unheimische gevoel wel voorstellen

JC Flowers wilde in 2007 al van NIBC af

NIBC zorgde kort voor de beursgang nog voor ophef vanwege de bonus van ruim een miljoen euro per persoon uit aan de top (180 procent van hun vaste brutosalaris) bij de beursgang. Het enige dat de drie bestuurders in ruil daarvoor hoeven te doen, is vier jaar blijven.

Aandeelhouder JC Flowers van NIBC heeft trouwens lang moeten wachten tot het NIBC kon verkopen. Het wilde eigenlijk al in 2007 van NIBC af. 

Alfen nipt boven introductiekoers

Alfen eindigde gisteren op de eerste beursdag precies op de introductiekoers van 10 euro. Dat is een indicatie dat de begeleidende banken de koers hebben moeten ondersteunen om niet onder de 10 euro te dalen. Vandaag staat de koers van Alfen nipt boven de 10 euro.

Alfen ging zelfs onder de eerder opgegeven bandbreedte naar de beurs. Jim Tehupuring van ProBeleggen vond dat een 'teken aan de wand'. De bandbreedte was eerder bepaald op 11,25 tot 15 euro. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van